Αρχική Αφιερώματα Γ. Αγγελοπούλου: 223 δράσεις όλο το έτος για τα 200 χρόνια από...

Γ. Αγγελοπούλου: 223 δράσεις όλο το έτος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

0
Συλλεκτικά νομίσματα από την Ελλάδα 2021 για την επέτειο 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση
Συλλεκτικά νομίσματα από την Ελλάδα 2021 για την επέτειο 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, θα πραγματοποιηθούν 223 εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο και κατά τη διάρκεια όλου του έτους.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου, μίλησε σχετικά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, για όλες τις επετειακές εκδηλώσεις. Ενώ, για να δείτε όλες τις δράσεις αναλυτικά μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του «Ελλάδα 2021».

Όπως είπε, τα σχέδια για τους επετειακούς εορτασμούς, όπου χρειάστηκε προσαρμόστηκαν -εξαιτίας της πανδημίας – με χαρακτηριστικό παράδειγμα την για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ταυτόχρονη προβολή σε 18 πόλεις, πάνω σε εμβληματικά κτήρια, με την αφήγηση της επανάστασης, μέσα από ιστορικούς πίνακες, όπου θα έχουν όλοι τη δυνατότητα να δουν στις 8-9 Μαΐου.

«Για εμάς τους Έλληνες η ταυτότητα μας είναι η σημαία μας, οι αγώνες μας, οι νίκες μας, η θρησκεία μας, η λαϊκή μας παράδοση», προσέθεσε χαρακτηριστικά η κυρία Αγγελοπούλου. Ενώ, υπογράμμισε ότι όποτε είμαστε ενωμένοι – οι Έλληνες – μεγαλουργούμε.

“Σε γνωρίζω από την όψη”

Αύριο, ανήμερα της 25ς Μαρτίου, σε παγκόσμια επίσημη πρεμιέρα, θα προβληθεί στις 19:00 στην ΕΡΤ η ταινία «Σε γνωρίζω από την όψη», η οποία θα περιλαμβάνει την ιστορία της Ελλάδας.

Παράλληλα, θα προβληθεί ψηφιακή σειρά με τίτλο «Μικροί και μεγάλοι ήρωες», η οποία θα προβληθεί όπου υπάρχουν δημόσιες οθόνες, όπως για παράδειγμα στα μέσα μεταφοράς.

Ενώ, ακολουθεί μουσική παρέλαση με τον Διονύση Σαββόπουλο, με εμβληματικές εκτελέσεις και τραγούδια από τη μουσική πορεία της χώρας.

Όσοι ενδιαφέρονται για την προμήθεια συλλεκτικών νομισμάτων, μπορούν να τα αγοράσουν από την ιστοσελίδα της επιτροπής και προσεχώς από τα σουπερμάρκετ «Σκλαβενίτης».

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επανέλαβε και συγκεκριμένα ενημέρωσε ότι για το 2021 έχουν προγραμματιστεί 223 δράσεις συνολικά, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον κόσμο.

 

Διαφήμιση