Αρχική Μεταφορές Έρχονται 800 νέα λεωφορεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Έρχονται 800 νέα λεωφορεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη

0
λεωφορεία/Θεσσαλονίκη
Διαφήμιση

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυση του στόλου των αστικών λεωφορείων, με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να προχωρά στην ανοικτή δημόσια διαβούλευση με τίτλο «Ανανέωση του στόλου αστικών λεωφορείων για τις μείζονες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης», για την ένταξη 800 νέων.

Μέχρι σήμερα έχει αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα ανάταξης και εφαρμόστηκαν οι καλύτερες και πιο άμεσες λύσεις περαιτέρω ενίσχυσης του στόλου. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρά μετά από δεκατρία χρόνια στη διαδικασία ανανέωσης, ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού των αστικών λεωφορείων. 

H διαβούλευση αφορά διεθνή ανοικτό ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 372 εκ. ευρώ (με ΦΠΑ) για την προμήθεια:

  • 200 απλών αστικών λεωφορείων 12m υβριδικής τεχνολογίας EURO VI,
  • 200 απλών αστικών λεωφορείων 12m συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO VI,
  • 100 αρθρωτών αστικών λεωφορείων 18m συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO VΙ και
  • 300 απλών αστικών ηλεκτρικών λεωφορείων 12m και των παρελκόμενων αυτών (φορτιστών βραδείας φόρτισης).

Η διαβούλευση, που θα διαρκέσει 20 ημέρες, έχει στόχο την διαμόρφωση δημόσιας σύμβασης που θα είναι ρεαλιστική με βάση τις υπάρχουσες τεχνολογικές δυνατότητες και παράλληλα θα ικανοποιεί την στρατηγική για τις αστικές συγκοινωνίες στις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι, αυτά τα 800 λεωφορεία εντάσσονται στην Α’ Φάση ενίσχυσης του στόλου. Θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση, εντός του έτους, άλλων 500 λεωφορείων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣε λειτουργία δυο νέα έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος 57MW
Επόμενο άρθροLive η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από το υπουργείο Υγείας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ