Αρχική Ευζωία Έρχεται ο Ποδηλατικός Χάρτης Θεσσαλονίκης – Προωθείται η χρήση ποδηλάτων

Έρχεται ο Ποδηλατικός Χάρτης Θεσσαλονίκης – Προωθείται η χρήση ποδηλάτων

0
ποδήλατο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.g

Έρχεται ο Ποδηλατικός Χάρτης Θεσσαλονίκης, τώρα που το δίκτυο ποδηλατοδρόμων μπαίνει στη ζωή μας και στην καθημερινότητά μας και γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι των αστικών μετακινήσεων. Ο εύχρηστος χάρτης, δημιουργείται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας προώθησης της χρήσης του ποδηλάτου, ως μέσο ήπιας μετακίνησης και είναι μία ενέργεια που οργανώνει ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, σε απόλυτη συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

«Ο ΟΣΕΘ προωθεί μεταφορές φιλικές στο περιβάλλον, με μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και των εκπομπών ρύπων του τομέα των μεταφορών. Η χρήση του ποδηλάτου ως μέσου, αποτελεί προτεραιότητα του Οργανισμού, σε μία εποχή μάλιστα που οι πόλεις και οι οικονομίες των κρατών δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού», τονίζει ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Καλογερούδης.

Τι είναι ο Ποδηλατικός Χάρτης

Ο Ποδηλατικός Χάρτης Θεσσαλονίκης είναι ένα εισιτήριο μετάβασης της Θεσσαλονίκης σε μια νέα εποχή. Είναι ένα έντυπο που πέραν των ποδηλατικών διαδρομών μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης εμπεριέχει πολλές χρηστικές πληροφορίες.

Παρουσιάζει τα οφέλη της ποδηλασίας με τρόπο ευχάριστο, αποτυπώνει το νέο δίκτυο των ποδηλατοδρόμων, αλλά παράλληλα παρουσιάζει αρκετά, αν όχι όλα τα σημεία ενδιαφέροντος. Μνημεία, μουσεία, στάσεις αστικής συγκοινωνίας, νοσοκομεία και κάθε άλλο πιθανό προορισμό.

Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος. Να φανεί στην πράξη ότι κάνοντας ποδήλατο, σε ένα δίκτυο πλήρες και ασφαλές, μπορεί κανείς να φτάσει σε όλα τα σημεία της πόλης, να ζήσει την πόλη και να νιώσει τον παλμό της.

Σημειώνεται ότι, ο χάρτης είναι δίγλωσσος, με πληροφορίες όχι μόνον στα ελληνικά, αλλά και στα αγγλικά.

«Έχοντας ως βασικό στόχο τις βιώσιμες, ελκυστικές, ποιοτικές και οικονομικές αλλά και περιβαλλοντικά φιλικές μετακινήσεις για όλους, με τρόπο που να διασφαλίζεται η διατήρησή τους και η εξέλιξή τους στο μέλλον, προχωρούμε με βήματα σταθερά προς όφελος του επιβάτη της μαζικής συγκοινωνίας, με όπλα τον εκσυγχρονισμό και τον απαραίτητο ψηφιακό μετασχηματισμό της αλλά και έχοντας τον πεζό και τον ποδηλάτη στο επίκεντρο», υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Γιάννης Τόσκας.

Πού μπορείς να βρεις τον Ποδηλατικό Χάρτη

Ο Ποδηλατικός Χάρτης Θεσσαλονίκης, ο οποίος αποτελεί προϊόν συνεργασίας του ΟΣΕΘ με το Γραφείο Δημάρχου και τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα διατίθεται δωρεάν:

  • στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης
  • στα info kiosks του Δήμου Θεσσαλονίκης
  • στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
  • στον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία»
  • στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης
  • σε τερματικούς σταθμούς και εκδοτήρια του ΟΑΣΘ
  • σε ξενοδοχεία της πόλης και αλλού

Εξάλλου, ο Ποδηλατικός Χάρτης Θεσσαλονίκης συνέπεσε να εκδοθεί με το κατατεθέν σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που συζητείται στη Βουλή για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και τη Μικροκινητικότητα. Με αυτό θεσπίζεται το πλαίσιο κατάρτισης των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την ασφαλή και φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα των πολιτών, στα οποία ο ΟΣΕΘ διαδραματίζει κεντρικό ρόλο, ελέγχοντας και εποπτεύοντας όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη.

Διαφήμιση