Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Energean: Υπέγραψε την Terra Carta του Πρίγκηπα Καρόλου

Energean: Υπέγραψε την Terra Carta του Πρίγκηπα Καρόλου

0
Υπογραφή Terra Carta
O Διευθύνων Σύμβουλος της Energean στην Ελλάδα κ. Άγγελος Μαστραντώνης με την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα τον Πρίγκηπα της Ουαλλίας Κάρολο και τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr        

Την πρωτοβουλία, Terra Carta του Πρίγκηπα Καρόλου της Ουαλίας, που τοποθετεί την βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, υπέγραψε η Energean.

H Terra Carta αντλεί το όνομά της από την ιστορική Magna Carta η οποία ενέπνευσε τους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των λαών περίπου 800 χρόνια πριν.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να επανενώσει τους ανθρώπους με τον πλανήτη, αναγνωρίζοντας θεμελιώδη δικαιώματα και αξίες στη Φύση και διασφαλίζοντας μια διαρκή θετική επίδραση καθώς και μια χειροπιαστή κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. 

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε τα εξής: «Αποτέλεσε μεγάλη τιμή για την Energean η συμμετοχή στην εκδήλωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών και να προσθέσει την υποστήριξή της στην Terra Carta, παρουσία της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του Πρίγκηπα της Ουαλίας. Οι στόχοι της πρωτοβουλίας είναι ευθυγραμμισμένοι με το ήθος και την πολιτική βιώσιμης ανάπτυξης της Energean. 

Η Energean ήταν διεθνώς η πρώτη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων που δεσμεύθηκε για την εκπομπή συνολικά μηδενικών ρύπων ως το 2050 και έχει υιοθετήσει στόχους βασισμένους σε επιστημονικές μεθόδους για την μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου.

Έχουμε επίσης προσυπογράψει την πρωτοβουλία Global Compact του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μια εθελοντική πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας, και είμαστε δεσμευμένοι στις αρχές της για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εργασία, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση της υπογραφής της Terra Carta πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του Πρίγκηπα της Ουαλίας Καρόλου στην Αθήνα για τον εορτασμό της 200ής επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η Energean εκπροσωπήθηκε από τον κ. Άγγελο Μαστραντώνη, Διευθύνοντα Σύμβουλο για τις δραστηριότητες του ομίλου στην Ελλάδα. 

 

Διαβάστε επίσης:  Διάκριση της Energean για το project HYDROGEAN
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ “Ώρα της Γης 2021” είναι απόψε το βράδυ! Ηχηρό μήνυμα για μια νέα αρχή!
Επόμενο άρθροΔιπλό αρνητικό ρεκόρ διασωληνώσεων και θανάτων – Πού εντοπίζονται τα 3.133 νέα κρούσματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ