Αρχική COVID-19 Αυξάνεται η ανταπόκριση του κόσμου στα εμβόλια κατά της Covid

Αυξάνεται η ανταπόκριση του κόσμου στα εμβόλια κατά της Covid

0
εμβόλιο κορονοϊός
Εικόνα: pixabay
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αυξάνεται η θετική ανταπόκριση του κόσμου απέναντι στον εμβολιασμό κατά της Covid-19, όπως δείχνει μία νέα διεθνή έρευνα που ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας από την εταιρία Kekst CNC.

Χαρακτηριστικά, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιαπωνία, ΗΠΑ και Σουηδία δείχνει ότι υπάρχει μία ξεκάθαρη ανοδική πορεία στην ανταπόκριση του κόσμου απέναντι στο εμβόλιο κατά της Covid-19 συγκριτικά με το τέλος του 2020.

Έτσι, συγκεκριμένα:

 • Στη Γαλλία, το 59% των ερωτηθέντων δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν ένα εμβόλιο ή δηλώνουν ότι το έχουν ήδη κάνει, συγκριτικά με μόλις 40% τον περασμένο Δεκέμβριο.
 • Στη Σουηδία, το 76% έδωσε θετικές απαντήσεις στο ερώτημα αυτό συγκριτικά με 51% τον Σεπτέμβριο του 2020.
 • Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο, 89%, συγκριτικά με 65% τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μικρό ποσοστό ευχαριστημένων πολιτών για την εξέλιξη της διαδικασίας εμβολιασμού

Στη συνέχεια σχετικά με την εξέλιξη της εμβολιαστικής διαδικασίας στις χώρες τους, το ποσοστό των ευχαριστημένων πολιτών σχηματίζεται ως εξής:

 • 3 στους 4 Βρετανούς
 • το 32% στις ΗΠΑ
 • το 22% στη Γαλλία
 • το 20% στη Σουηδία

Έπειτα, αναφορικά με την διατήρηση των μέτρων προστασίας απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού σε σχέση με την οικονομία, προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα:

 • 6 στους 10 Βρετανούς επιθυμούν να περιοριστεί η διασπορά του ιού σε σχέση με την προστασία της οικονομίας
 • το 50% στην Ιαπωνία επιθυμούν διατήρηση μέτρων (έναντι 18% που τάσσεται υπέρ της οικονομίας)
 • το 47% στη Γερμανία και τη Σουηδία είναι υπέρ της διατήρησης των μέτρων(συγκριτικά με 31% και 29%, αντίστοιχα που τάσσεται υπέρ της οικονομίας)
 • στη Γαλλία η πλειονότητα επιθυμεί κατά προτεραιότητα επιστροφή της οικονομικής δραστηριότητας (38% έναντι 36% υπέρ της ανακοπής της διασποράς).

Παράλληλα, σε ερώτηση σχετική με το ποιες χώρες θεωρούν ότι είναι οι πιο αποτελεσματικές όσο αφορά την εξέλιξη της διαδικασίας εμβολιασμού, στην κορυφή βρίσκονται το Ισραήλ, όπου τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός έχει λάβει την πρώτη δόση, και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, όσο αφορά τους τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο φέτος, η πλειονότητα των ανθρώπων αντιτίθεται και πρώτοι από όλους οι ίδιοι οι Ιάπωνες, οι οποίοι επιθυμούν μόνο σε ποσοστό 16% να λάβει χώρα το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός.

Σημειώνεται ότι, η έρευνα πραγματοποιήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου μέσα σε διάστημα 10 ημερών, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ενηλίκων σε κάθε χώρα. Το ποσοστό λάθους είναι 3,3% για όλες τις χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here