Αρχική Καταστροφές ΥΠΕΝ: Δε προκύπτει ατμοσφαιρική επιβάρυνση από τη φωτιά στο ΚΥΤ Ασπροπύργου

ΥΠΕΝ: Δε προκύπτει ατμοσφαιρική επιβάρυνση από τη φωτιά στο ΚΥΤ Ασπροπύργου

0
ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΕΡΗΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΕΡΗΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Δεν προκύπτει ουσιαστική επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, από την πυρκαγιά το βράδυ της Κυριακής στο Κέντρο Υψηλής Τάσης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο, σύμφωνα με κλιμάκιο των επιθεωρητών περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που έχει μεταβεί στο σημείο, προκειμένου να γίνουν μετρήσεις για το ενδεχόμενο επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας μετά από την πυρκαγιά.

Ενώ, σύμφωνα με τα Ελληνικά Πετρέλαια, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από την αύξηση της φλόγας στους πυρσούς των διϋλιστηρίων Ασπροπύργου και Ελευσίνας, που οφείλεται στην διακοπή λειτουργίας τους, εξαιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης.

Το ΚΥΤ Κουμουνδούρου τέθηκε εκτός λειτουργίας χθες στις 23:00, ύστερα από πυρκαγιά, με αποτέλεσμα εκτεταμένες διακοπές ρεύματος τόσο στην Αττική, όσο και την Πελοπόννησο, προκαλώντας αγωνία στους πολίτες για το τι είχε συμβεί.

Ενώ, διερευνώνται τα αίτια του βραχυκυκλώματος, στο οποίο οφείλεται η πυρκαγιά.

Το συγκεκριμένο ΚΥΤ αποτελεί νευραλγικό σημείο του Συστήματος Μεταφοράς ρεύματος για την τροφοδοσία τόσο της Αττικής όσο και της Πελοποννήσου.

Να σημειωθεί ότι έχει ολοκληρωθεί πρόσφατα διαγωνισμός για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια εφοδιασμού αλλά και να λειτουργήσει ως σημείο υποδοχής της μεγάλης διασύνδεσης της Κρήτης.

Πάντως, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στις περισσότερες περιοχές εντός μιας ώρας. Ενώ, η φωτιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική ως τα ξημερώματα.

ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΕΡΗΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΕΡΗΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Πηγές του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ακόμη ότι το σύστημα της Πελοποννήσου δεν θα είχε υποστεί διακοπή εάν λειτουργούσε ο “δυτικός διάδρομος”, που η ολοκλήρωσή του εκκρεμεί στην περιοχή των Καλαβρύτων εξαιτίας των αντιδράσεων από τη τοπική Μονή.

Δύο μονάδες σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα αναγκάστηκαν σε έκτακτη διακοπή

Τα ΕΛΠΕ επισημαίνουν ότι οι δύο βιομηχανικές εγκαταστάσεις του ομίλου στις περιοχές Ασπροπύργου και Ελευσίνας, αναγκάστηκαν να προβούν σε έκτακτη, μη προγραμματισμένη, διακοπή της λειτουργίας σημαντικών μονάδων τους.

“Όλα τα συστήματα ασφαλείας των διυλιστηρίων τέθηκαν άμεσα και με απόλυτη επιτυχία σε λειτουργία, ενώ η διαχείριση της έκτακτης κατάστασης από το υπεύθυνο προσωπικό των δύο εγκαταστάσεων υπήρξε υποδειγματική. Σαν αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, παρουσιάστηκαν εκτονώσεις καυσαερίων προς τους πυρσούς των δύο διυλιστηρίων, με αύξηση της φλόγας που είναι ορατή από τις γύρω περιοχές. Το συμβάν αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς προκύπτει ακριβώς για λόγους ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πηγή ανησυχίας”, ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ.

“Παράλληλα, οι ενέργειες αποκατάστασης ξεκίνησαν ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες ασφάλειας και λειτουργίας των διυλιστηρίων, οι οποίες μέσα από ένα αυστηρό πρόγραμμα ελέγχων θα οδηγήσουν, τις επόμενες ημέρες, σε σταδιακή επανεκκίνηση των παραγωγικών μονάδων”, αναφέρουν.

Διαφήμιση