Αρχική Ειδήσεις Το Athens Climate Lab ενισχύει τον διάλογο για την κλιματική αλλαγή στην...

Το Athens Climate Lab ενισχύει τον διάλογο για την κλιματική αλλαγή στην Αθήνα

0
κλιματική αλλαγή

Την ενίσχυση του διαλόγου γύρω από το θέμα της κλιματικής αλλαγής και της ποιότητας της ζωής στην Αθήνα, προωθούν οι Global Shapers της Αθήνας με την αποκλειστική υποστήριξη της Eurolife FFH μέσα από το Athens Climate Lab.

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει και θα επηρεάζει την Ελλάδα ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Μια συζήτηση και μια προσπάθεια δεκαετιών γύρω από την κλιματική αλλαγή έχει ωθήσει πρωτοβουλίες, κινήματα και οργανισμούς να παράξουν σημαντικό έργο.

Γιατί, όμως, ενώ έχουν προταθεί δεκάδες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην Αθήνα, συναντάμε δυσκολία στην εφαρμογή τους; Ποιοι είναι οι βασικοί φορείς επιρροής στη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή στην Αθήνα και ποιες οι δυναμικές και σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ τους και επηρεάζουν το περιβάλλον που ζούμε;

Ποιους αφορά και ποιος είναι ο στόχος

Το Athens Climate Lab είναι μια πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να ενισχύσει τον διάλογο για την κλιματική αλλαγή σε αυτούς που τους αφορά: όλους και όλες μας.

Στόχος του είναι να δημιουργήσει έναν ασφαλή χώρο για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ώστε να συνδιαλλαγούν, να εντοπίσουν τις κύριες προκλήσεις που δυσχεραίνουν την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην Αθήνα και να προτείνουν νέες, σύγχρονες ιδέες.

Εκπρόσωποι από τις οργανώσεις των πολιτών, την ακαδημαϊκή κοινότητα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την κεντρική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια πολιτική σκηνή, τον εταιρικό κόσμο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους νέους/ες προσκαλούνται να συζητήσουν τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής στο σύστημα που ζούμε και να προτείνουν, από κοινού, λύσεις.

Στις συζητήσεις αυτές θα αξιοποιηθεί, με την καθοδήγηση των facilitator του οργανισμού καινοτομίας Youthnest:

  • η μεθοδολογία του design thinking (η ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην επίλυση προβλημάτων)
  • του systemic impact (η μελέτη των αλλαγών που επηρεάζουν ουσιαστικά ένα σύστημα)

Η σημασία της χαρτογράφησης

Ταυτόχρονα, το Athens Climate Lab στοχεύει στη χαρτογράφηση, για πρώτη φορά, των κύριων φορέων επιρροής σε ζητήματα κλιματικής αλλαγής στην Αθήνα με τη συστημική αποτύπωση των σχέσεων και δυναμικών που δημιουργούνται μεταξύ τους.

Η χαρτογράφηση αυτή αποτελεί βασική προϋπόθεση για την κατανόηση των συσχετισμών επιρροής μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών. Με τον τρόπο αυτό, το Athens Climate Lab θα συμβάλει στην επιλογή και τη διαμόρφωση των βέλτιστων πρωτοβουλιών για να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και για να εφαρμοστούν οι κατάλληλες λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην Αθήνα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο Athens Climate Lab έχουν ξεκινήσει μέσω του website www.athensclimatelab.gr.

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here