Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Τα πρώτα ηλιακά πεζοδρόμια, είναι γεγονός

Τα πρώτα ηλιακά πεζοδρόμια, είναι γεγονός

0
ηλιακά πεζοδρόμια
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Για την ηλιακή ενέργεια μην κοιτάτε ψηλά. Κοιτάξτε απλά στα πόδια σας. Η Ουγγρική εταιρεία Platio κατασκευάζει ηλιακούς συλλέκτες από πλαστικά απόβλητα και στη συνέχεια τα χρησιμοποιεί ως πεζοδρόμια.

Η μέθοδος μπορεί να τροφοδοτήσει κτίρια και ηλεκτρονικές συσκευές μέσω των βημάτων των ανθρώπων.

Τα πεζοδρόμια παράγουν ηλιακή ενέργεια

Όσο περισσότερο περπατάτε στα ηλιακά πάνελ στο πεζοδρόμια, τόσο περισσότερο παράγουν ενέργεια.

Χρησιμοποιώντας μια ειδική μέθοδο πίεσης, η Platio μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφορετικά μη ανακυκλώσιμα πλαστικά, για να κατασκευάσει τα τούβλα στα οποία τοποθετούνται τα ηλιακά πάνελ.

ηλιακά πεζοδρόμια

Η εταιρεία λέει ότι χρησιμοποιεί το ισοδύναμο 400 πλαστικών φιαλών, για να κατασκευάσει ένα τετραγωνικό μέτρο ηλιακού πεζοδρομίου.
Και υπογραμμίζει ότι αυτό το μείγμα δημιουργεί πιο ανθεκτικά τούβλα από ό,τι κάποια άλλα υλικά στη βιομηχανία κατασκευής δρόμων.

Και παρόλο που προορίζεται για ανθρώπους και όχι για οχήματα, το πεζοδρόμιο μπορεί “να μεταφέρει εύκολα το βάρος ακόμη και ενός βαρέου φορτηγού”.

Μια μονάδα ηλιακού συλλέκτη παρέχει περίπου 20 Watt ενέργειας. Και η Platio λέει ότι είναι η μόνη εταιρεία που χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα πλαστικά απόβλητα για το σκοπό αυτό.

Για ένα τυπικό οικογενειακό σπίτι, ένα πεζοδρόμιο 20 τ.μ. παρέχει επαρκή πράσινη ενέργεια.

Το μεγαλύτερο έργο της Platio είναι ένα πεζοδρόμιο 80 τετραγωνικών μέτρων στο Καζακστάν. Που θα τροφοδοτήσει τον κλιματισμό ενός εμπορικού κέντρου.

Διαφήμιση