Αρχική COVID-19 Στήριξη της ακτοπλοΐας με επιπλέον 12 εκατ. ευρώ εν όψει της πανδημίας

Στήριξη της ακτοπλοΐας με επιπλέον 12 εκατ. ευρώ εν όψει της πανδημίας

0
ακτοπλοία

Σύνταξη: ecozen.gr

Για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διασφάλισε οικονομική στήριξη, ύψους 12 εκατ. ευρώ για τις επιχειρήσεις της ακτοπλοΐας, αναγνωρίζοντας εμπράκτως τον κρίσιμο ρόλο της στη διασφάλιση της επικοινωνίας και της επάρκειας εφοδιασμού και μετακίνησης επιβατών και αγαθών μεταξύ ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Με αυτή την πρόσθετη στήριξη, το συνολικό πακέτο στήριξης για την ακτοπλοΐα ανεβαίνει στα 67 εκατ. ευρώ. Ενώ, με σειρά μέτρων συνεχίζεται η στήριξη και των ναυτικών και εργαζόμενων στον κλάδο.

Μέτρα στήριξης

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Υπουργείο, τα μέτρα στήριξης της ναυτικής εργασίας προσεγγίζουν τα 15 εκ. ευρώ: Αποζημίωση ειδικού σκοπού, παράταση ασφαλιστικής ικανότητας ανέργων ναυτικών και παροχή επιδόματος ανεργίας, ένταξη της ακτοπλοΐας στο καθεστώς επιδότησης εργοδοτικών εισφορών για ενεργούς ναυτικούς, αναθεώρηση προϋποθέσεων για την εγγραφή άνεργων ναυτικών στους καταλόγους προσφερόμενων προς ναυτολόγηση, κάλυψη μέρους των ενοικίων των ανέργων ναυτικών.

“Από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης, – το Υπουργείο – προχωρά με ολοκληρωμένο σχεδιασμό σε μέτρα στήριξης τόσο των εταιρειών, όσο και των εργαζόμενων. Πετύχαμε να διασφαλίσουμε αφενός την προστασία της εργασίας και αφετέρου την απρόσκοπτη επικοινωνία ανάμεσα στη ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά μας. Συνεχίζουμε, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση” δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here