Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε «Πράσινο φως» για την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία

«Πράσινο φως» για την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία

0
λιγνίτη
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Πραγματικότητα γίνεται η μετάβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στη μεταλιγνιτική εποχή.

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ο σχεδιασμός της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ). Με στόχο, την ανάπτυξη υποδομών διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια.

Το έργο, παρέμενε σε στασιμότητα από το 2017. Και εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020».
Ανοίγοντας το δρόμο για την έλευση του φυσικού αερίου στην Καστοριά, τους Μανιάκους, το Άργος Ορεστικό και τα Γρεβενά.

Έχει συνολικό προϋπολογισμό 22,86 εκατ. ευρώ. Και χρηματοδοτείται από ίδια και δανειακά κεφάλαια και από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Πότε ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής

Στόχος είναι οι εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2021. Με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2023.

Παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής θα πραγματοποιούνται συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακοί, εμπορικοί, βιομηχανικοί). Δίνοντας έμφαση στη σύνδεση δημόσιων κτιριακών εγκαταστάσεων. Όπως νοσοκομείων και μονάδων υγείας, σχολείων κ.ά.

Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν συνολικά 153 χιλιόμετρα δικτύου διανομής φυσικού αερίου. Και θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 5.000 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών.

Εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση από την τοπική κοινωνία, αυτή θα καλυφθεί πλήρως και ο αριθμός των συνδέσεων θα είναι πολλαπλάσιος.

Επίσης, ταυτόχρονα με το παραπάνω έργο, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση και ανάπτυξη δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Φλώρινας.

Το δίκτυο θα αναπτυχθεί εντός του αστικού ιστού για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των κατοίκων, ενώ θα τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο και η βιομηχανική περιοχή της πόλης.

Παράλληλα προχωρά ο σχεδιασμός της ΔΕΔΑ για την ανάπτυξη υποδομών διανομής φυσικού αερίου και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

«Η έλευση του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας -ένα έργο που η τοπική κοινωνία περίμενε χρόνια -γίνεται επιτέλους πραγματικότητα, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας.

Μέσω της ανάπτυξης υποδομών κομβικής σημασίας, συμβάλλουμε στην ομαλή και δίκαιη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική εποχή.
Παρέχοντας σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον μορφή ενέργειας.

Ταυτόχρονα, όμως, το έργο έχει έντονο αναπτυξιακό πρόσημο. Ενισχύοντας σημαντικά την τοπική οικονομία και την απασχόληση, με τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, καθώς και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Κασαπίδη για την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση του έργου μας που αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα προς τη μετάβαση της χώρας στη νέα εποχή της καθαρής ενέργειας».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτην Πάτμο η Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης της ΕΑΓΜΕ
Επόμενο άρθροΣτην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ