Αρχική COVID-19 Pfizer-BioNTech δίνουν ακόμη 200 εκατ. εμβόλια στην Ε.Ε.

Pfizer-BioNTech δίνουν ακόμη 200 εκατ. εμβόλια στην Ε.Ε.

0
Εμβόλιο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την προμήθεια άλλων 200 εκατ. δόσεων του εμβολίου τους Comirnaty κατά του COVID-19, στα 27 κράτη μέλη της Ένωσης ανακοίνωσαν Pfizer-BioNTech.

Σήμερα Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου Pfizer-BioNTech έκαναν γνωστό πως κατέληξαν σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις παραπάνω δόσεις.

Όπως έγινε γνωστό η Ε.Ε. έχει την επιλογή να ζητήσει άλλες 100 εκατ. δόσεις στη συνέχεια.

Πότε θα παραδοθούν οι επιπλέον δόσεις

Η νέα συμφωνία είναι επιπλέον των 300 εκατ. δόσεων που έχουν ήδη δεσμευτεί από την Ε.Ε. για το 2021, στο πλαίσιο της πρώτης συμφωνίας που υπογράφηκε το 2020.
Οι επιπλέον 200 εκατ. δόσεις αναμένεται να παραδοθούν μέσα στο 2021. Με περίπου 75 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο.

Οι συνολικές δόσεις που θα παραδοθούν στα κράτη μέλη της Ε.Ε. μέχρι το τέλος του 2021 φτάνουν πλέον τις 500 εκατ. Με την επιλογή να αυξηθούν στις 600 εκατ.

“Αναγνωρίζουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά.

Για να νικηθεί ο ιός και να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας εργαζόμαστε ακούραστα. Για να υποστηρίξουμε την περαιτέρω διάθεση εμβολίων στην Ευρώπη και αλλού. Επεκτείνοντας την παραγωγική μας ικανότητα”.

Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech το Comirnaty παράγεται στις εγκαταστάσεις BioNTech-Pfizer στην Ευρώπη.

Η κατανομή του Comirnaty από τα κράτη μέλη της ΕΕ θα συνεχίσει να καθορίζεται σύμφωνα με τους πληθυσμούς που προσδιορίζονται στην κοινοτική και εθνική καθοδήγηση.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Pfizer και η BioNTech στοχεύουν στην παραγωγή περίπου δύο δις δόσεων συνολικά έως το τέλος του 2021. Με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουν να βελτιώνουν τη διαδικασία. Να επεκτείνονται στις τρέχουσες εγκαταστάσεις, να προσθέτουν νέους προμηθευτές και κατασκευαστές συμβολαίων και να ενημερώνουν την επισήμανση έξι δόσεων.

 

Διαφήμιση