Αρχική Ζώα Πατημασιά δεινόσαυρου εντοπίστηκε από 4χρονη στην Ουαλία

Πατημασιά δεινόσαυρου εντοπίστηκε από 4χρονη στην Ουαλία

0
πατημασιά δεινόσαυρου
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το ίχνος της πατημασιάς ενός δεινόσαυρου ηλικίας 220 εκατομμυρίων ετών, ανακάλυψε τυχαία ένα κοριτσάκι τεσσάρων ετών.

Συγκεκριμένα, η μικρή Λίλι Ουάιλντερ, στις 23 Ιανουαρίου, σε μία βόλτα με τον πατέρα της και τον σκύλο τους, σε παραλία της Νότιας Ουαλίας, ανακάλυψε το αποτύπωμα ενός δεινόσαυρου.

Σημειώνεται μάλιστα ότι, η πατημασιά που εντόπισε η τετράχρονη Λίλι, χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο καλοδιατηρημένες που έχουν ανακαλυφθεί στην Βρετανία τα τελευταία δέκα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της βόλτα, η μικρή Λίλι, εντόπισε κάτι που τις προκάλεσε περιέργεια και για αυτό αναφώνησε στο πατέρα της «Μπαμπά κοίτα!».

Ήταν ένα περίεργο σχήμα σε έναν από τους βράχους της παραλίας.

Ο πατέρας της αρχικά θεώρησε ότι επρόκειτο για καλλιτεχνική δημιουργία. Ωστόσο, φωτογράφησε την πατημασιά, την οποία και έδειξε στη σύζυγό του Σάλι, όταν επέστρεψε στο σπίτι του.

Η Σάλι, θυμήθηκε ότι στην ίδια παραλία είχαν ανακαλυφθεί παλαιότερα και άλλα αποτυπώματα δεινοσαύρων.

«Βρήκα μια σελίδα ταυτοποίησης απολιθωμάτων στο Facebook και το πόσταρα. Ο κόσμος τρελάθηκε» δήλωσε η μητέρα της μικρής στη Wales Online.

πατημασιά
Εικόνα: Wales Online

Σύντομα επικοινώνησε μαζί της το Εθνικό Μουσείο της Ουαλίας, το οποίο έστειλε ομάδα να μεταφέρει τον βράχο στα εργαστήριά του.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η πατημασιά μήκους περίπου 10 εκατοστών, προέρχεται από έναν δίποδο θηρόποδο δεινόσαυρο με ύψος 75 εκατοστά και μήκος 2,5 μέτρων.

Ωστόσο, δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστεί με απόλυτη βεβαιότητα.

«Πρόκειται για υπέροχο κομμάτι» ανέφερε χαρακτηριστικά στην Wales Online ο Καρλ-Τζέιμς Λάνγκφορντ της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της Ουαλίας.

«Θα έλεγα ότι είναι σημαντικό σε διεθνές επίπεδο, γι’ αυτό και το μουσείο το πήρε αμέσως […] Θα έλεγα ότι είναι το καλύτερο αποτύπωμα δεινόσαυρου που έχει βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία δέκα χρόνια» πρόσθεσε.

Διαφήμιση