Αρχική Μεταφορές ΟΑΣΑ: Αναβαθμισμένες ψηφιακές υπηρεσίες – Σύντομα online “φόρτιση” ανώνυμων καρτών

ΟΑΣΑ: Αναβαθμισμένες ψηφιακές υπηρεσίες – Σύντομα online “φόρτιση” ανώνυμων καρτών

0
τραμ
Εικόνα: athenstransport.com
Διαφήμιση

Με τη νέα αναβαθμισμένη και εκσυγχρονισμένη ιστοσελίδα του ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών –ΟΑΣΑ, περνά στην “ψηφιακή εποχή” και πλέον οι πολίτες μπορούν πέρα από την εύρεση δρομολογίων, να επαναφορτίζουν online τις προσωποποιημένες κάρτες μετακίνησης, ενώ εντός του επόμενου διμήνου θα μπορούν να “φορτίζονται” και οι ανώνυμες κάρτες.

Στην αναβαθμισμένη ιστοσελίδα, διευκολύνεται η αναζήτηση κάθε απαραίτητης πληροφορίας για τις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ της πρωτεύουσας, τα εισιτήρια, τα δρομολόγια σε πραγματικό χρόνο αλλά και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Ενώ, παρέχονται τα απαραίτητα εργαλεία υποστήριξης των ΑμΕΑ για την πλοήγησή τους σε αυτή.

Είναι λειτουργική, σύγχρονη, με εύκολη πλοήγηση από όλες τις συσκευές – υπολογιστές, τάμπλετ, κινητά- και συγκεντρώνει σε μία ιστοσελίδα τις μέχρι τώρα διακριτές διαδικτυακές υπηρεσίες Τηλεματικής και Athenacard.

Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν εύκολα να ενημερωθούν σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο – σημεία έκδοσης, επαναφόρτισης , συχνές ερωτήσεις, τιμές, tips- αλλά και μπορούν να κάνουν χρήση των διαθέσιμων ψηφιακών χαρτών για την εύρεση του πλησιέστερου σημείου διάθεσης εισιτηρίων καθώς και να εκδώσουν την προσωποποιημένη τους κάρτα ή να πραγματοποιήσουν αγορά για να την επαναφορτίσουν.

Παράλληλα, εάν κατεβάσουν την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα της Athenacard μπορούν από την ιστοσελίδα να ενημερωθούν για όλα τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να τη χρησιμοποιήσουν. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ΟΑΣΑ, δόθηκε έμφαση την ενημέρωση για το συγκοινωνιακό δίκτυο της Αθήνας, με την ενότητα Δρομολόγια, με πληροφόρηση για σταθμούς μετεπιβίβασης, ειδικές γραμμές (express, 24ωρης λειτουργίας, νυχτερινές), δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών και των γραμμών τρόλεϊ.

Ενότητα για τους επισκέπτες της πόλης

Για τους επισκέπτες της Αθήνας, υπάρχει ξεχωριστή ενότητα, με επίκεντρο τα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου που μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά τη μετακίνησή τους με τα ΜΜΜ στην Αθήνα καθώς και την ολοκληρωμένη εικόνα του δικτύου αστικών συγκοινωνιών: δρομολόγια, σημεία ενδιαφέροντος που μπορεί να επισκεφθεί με τα ΜΜΜ, γραμμές αεροδρομίου κ.α.

Οnline υπηρεσίες πώλησης

Οι online πωλήσεις του Οργανισμού πραγματοποιούνται πλέον είτε μέσω της νέας ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ, είτε μέσω της εφαρμογής Athe.ena Card.

Για την πραγματοποίησή τους, απαιτείται προσωποποιημένη κάρτα Athena Card και πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Ο χρήστης εδώ, μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε από τα προϊόντα που διατίθενται από τον Οργανισμό.

Σημειώνεται ότι τα προϊόντα μηνιαίας χρονικής διάρκειας κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό άνω του 70% επί των συνολικών διαδικτυακών πωλήσεων -μηνιαίο προϊόν κανονικής τιμής 65% και 9% το αντίστοιχο μειωμένης τιμής.

Φόρτιση με τεχνολογία NFC

Ενώ πλέον, υπάρχει και η δυνατότητα φόρτισης ανώνυμων καρτών από την νέα ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ και τα κινητά τηλέφωνα με τεχνολογία NFC.

Η δυνατότητα φόρτισης καρτών από την ιστοσελίδα και από κινητά τηλέφωνα με τεχνολογία NFC που είναι σήμερα διαθέσιμη για τους κατόχους προσωποποιημένων καρτών, θα είναι διαθέσιμη και για τους κατόχους ανώνυμων καρτών από τον Απρίλιο 2021, για όλα τα εισιτήρια κανονικής τιμής ή/και χρηματικό ποσό έως 50 ευρώ, τα οποία θα τους επιτρέπουν την πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς ανά πάσα στιγμή χωρίς να αναζητούν σημεία πώλησης και μετρητά.

Διαφήμιση