Αρχική COVID-19 Ν. Θωμαΐδης: Πιθανό lockdown έως τα μέσα Μαρτίου – Κορύφωση κρουσμάτων εντός...

Ν. Θωμαΐδης: Πιθανό lockdown έως τα μέσα Μαρτίου – Κορύφωση κρουσμάτων εντός της εβδομάδας

0
σκαι Νίκος Θωμαϊδης
Στιγμιότυπο από την εκπομπή "Σήμερα" του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, που μιλά ο καθ. Νίκος Θωμαίδης. Πηγή: skai.gr
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την κορύφωση των κρουσμάτων για την τρέχουσα φάση της επιδημιολογικής διασποράς με επίκεντρο την Αττική, περιμένουμε αυτή την εβδομάδα, με την παράταση του lockdown να είναι πιθανή έως και τις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με δηλώσεις του Καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκου Θωμαΐδη στο “Σήμερα” του ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής εκτιμά πως αναμένουμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων που θα είναι ανάλογη και της αύξησης των τεστ. Παράλληλα εκτιμά ότι ο αριθμός που θα αφορά την Αττική δεν αποκλείεται να είναι τετραψήφιος.

“Αυτή την εβδομάδα, αναμένουμε την κορύφωση”, είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν εκτιμά ότι θα “πάρει παραπάνω”. Αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό, θα φανεί και από τις μετρήσεις των λυμάτων που όμως αυτή την ώρα λόγω κακοκαιρίας δεν είναι εφικτή.

Τόνισε, δε, πως παρατηρείται υψηλό ιικό φορτίο, όπως το Νοέμβριο, και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί και αναμένεται αύξηση και των κρουσμάτων. Ενώ, αντίστοιχα, η αποσυμπίεση του συστήματος υγείας δεν συμπίπτει με την μείωση των κρουσμάτων.

Για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown και εντός του Μαρτίου, ο κ. Θωμαΐδης είπε στο “Σήμερα” ότι “οπωσδήποτε θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο, αν έχουμε ως παράδειγμα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο”, ενώ εκτίμησε ότι είναι πιθανόν το lockdown να παραταθεί για άλλες 15 ημέρες, έως τις 15 Μαρτίου.

 

Διαφήμιση