Αρχική Special Topics Ένα έργο τέχνης στον ασυνήθιστο καμβά του χιονιού

Ένα έργο τέχνης στον ασυνήθιστο καμβά του χιονιού

0
χιόνι τέχνη
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Δημιουργώντας τέχνη στον ασυνήθιστο καμβά. Στα περίχωρα της φινλανδικής πρωτεύουσας Ελσίνκι, ένα χιονισμένο γήπεδο γκολφ έχει μετατραπεί σε ένα υπέροχο έργο τέχνης.

Ο φινλανδός σύμβουλος πληροφορικής Γιάν Πίκο δημιούργησε το σχέδιο αλληλοσυνδεόμενων κύκλων ψηφιακά. Και στη συνέχεια “στρατολόγησε” snowshows από μια ομάδα του Facebook για να κάνει το σχέδιο πραγματικότητα, στο χιόνι.

Μέσα σε 3 ώρες οι εθελοντές δημιούργησαν φορώντας χιονοπέδιλα το έργο τέχνης, εμπνευσμένοι από το snowshoeing, ένα τύπο πεζοπορίας που γίνεται σε βαθύ χιόνι. Ακολούθησαν έναν τυπωμένο χάρτη και χρησιμοποίησαν σχοινιά για να δημιουργήσουν τους τέλειους κύκλους στο χιόνι.

χιόνι τέχνη

Ο σχεδιασμός είναι μάνταλα, μια γεωμετρική διαμόρφωση συμβόλων που θεωρούνται ιερά στις βουδιστικές και ινδουιστικές παραδόσεις

Με πλάτος 160 μέτρα, το σχέδιο χιονιού πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο που έχει δημιουργηθεί ποτέ στη σκανδιναβική χώρα. Και ο Γιάν Πίκο είναι πρόθυμος να το αξιοποιήσει.

“Νομίζω ότι θα επιστρέψω στον υπολογιστή μου, θα σχεδιάσω κάτι διαφορετικό, λίγο μικρότερο ίσως, λέει.

Και επειδή οι άνθρωποι είναι τόσο ενθουσιώδεις να το ξανακάνουν, νομίζω ότι θα υπάρξουν νέα σχέδια χιονιού τις προσεχείς εβδομάδες”.

Διαφήμιση