Αρχική COVID-19 COVAX: Εμβόλια COVID-19 διαθέσιμα σε 145 χώρες, από τα τέλη του μήνα

COVAX: Εμβόλια COVID-19 διαθέσιμα σε 145 χώρες, από τα τέλη του μήνα

0
COVAX
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Με πρωτοβουλία της COVAX τα εμβόλια COVID-19 θα είναι διαθέσιμα σε 145 χώρες, από τα τέλη του μήνα. Συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 10 χωρών στην Ευρώπη.

Η COVAX ανακοίνωσε το πρώτο σχέδιο διανομής. Και για πολλές χώρες που έχουν προβλήματα με τις περιορισμένες πρώτες δόσεις εμβολίων, αυτός είναι ο μόνος τρόπος να πάρουν.

Η πρωτοβουλία στοχεύει στη διανομή περίπου 337,2 εκατομμυρίων δόσεων (336 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca και 1,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer / BioNTech) έως τον Ιούνιο.

Οι δόσεις θα καλύψουν κατά μέσο όρο 3,3% του συνολικού πληθυσμού των 145 συμμετεχόντων χωρών. Οι οποίες περιλαμβάνουν χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος καθώς και πλουσιότερες χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία, η Σαουδική Αραβία, ο Καναδάς και η Νότια Κορέα.

εμβόλιο

Στην ευρωπαϊκή περιοχή, αρκετές χώρες στα Βαλκάνια και άλλες περιοχές της Ευρώπης θα αρχίσουν να λαμβάνουν εμβόλια μέχρι το τέλος του μήνα.

Η πρωτοβουλία του ΠΟΥ έχει δεσμευτεί για δίκαιη παγκόσμια διανομή εμβολίων. Mε τον γενικό διευθυντή του οργανισμού να κάνει λόγο για «καταστροφική ηθική αποτυχία». Καθώς οι πλούσιες χώρες αγόρασαν νωρίτερα δόσεις εμβολίων.

Υπάρχουν 92 χώρες στη λίστα που είναι χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Και θα λάβουν τα εμβόλια μέσω δωρεών. Λόγω πρωτοβουλίας χωρών υψηλού εισοδήματος και παγκόσμιων ιδρυμάτων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με τα κράτη μέλη, έχει συνεισφέρει 850 εκατομμύρια ευρώ στην πρωτοβουλία, δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ωστόσο, σε παγκόσμιο επίπεδο, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες. Οι νεότεροι σε πλούσιες χώρες θα έχουν πρόσβαση σε εμβόλια πριν από τους ηλικιωμένους. Καθώς και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σε φτωχές χώρες.

astrazenecalaboratory 1025x559 2

Γαλλία, Πολωνία, Σουηδία οι τελευταίες χώρες της ΕΕ που αποκλείουν το εμβόλιο AstraZeneca για ηλικιωμένους

Η Γαλλία, η Πολωνία και η Σουηδία εξέδωσαν συστάσεις για μη χρήση του εμβολίου COVID-19 από της AstraZeneca για τους ηλικιωμένους.

Ακολουθώντας την Γερμανία και την Ιταλία. Που εξέδωσαν ίδιες συστάσεις την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αρχές στη Γαλλία και τη Σουηδία λένε ότι το εμβόλιο πρέπει να δοθεί με προτεραιότητα σε άτομα κάτω των 65 ετών. Και οι δύο αναφέρουν ανεπαρκή δεδομένα κλινικών δοκιμών για ηλικιωμένους.

Διαφήμιση