Αρχική Ενέργεια Coradia iLint: Το πρωτοποριακό τρένο υδρογόνου φιλικό προς το περιβάλλον

Coradia iLint: Το πρωτοποριακό τρένο υδρογόνου φιλικό προς το περιβάλλον

0
Coradia iLint world's first hydrogen train low

Με το βραβείο European Railway Award, που τιμάει τα επιτεύγματα των βιώσιμων λύσεων στις σιδηροδρομικές μεταφορές, διακρίθηκε το πρωτοποριακό τρένο υδρογόνου της Alstomο, το ονομαζόμενο Coradia iLint.

Το Coradia iLint, το οποίο κατασκευάστηκε για λογαριασμό της Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LNVG), είναι το πρώτο επιβατικό τρένο παγκοσμίως, το οποίο τροφοδοτείται από μια κυψέλη καυσίμου υδρογόνου, που παράγει ηλεκτρική ενέργεια με σκοπό την πρόωση.

Πλήρως απαλλαγμένο από τις εκπομπές ρύπων, το τρένο αυτό είναι αθόρυβο και αποβάλλει μόνο υδρατμούς και νερό συμπύκνωσης.

Το τρένο διαθέτει ποικίλες καινοτομίες: μετατροπή καθαρής ενέργειας, ευέλικτη αποθήκευση ενέργειας σε συσσωρευτές, και έξυπνη διαχείριση κινητήριας ισχύος και διαθέσιμης ενέργειας. Ειδικά σχεδιασμένο για χρήση σε γραμμές χωρίς ηλεκτροκίνηση, το Coradia iLint καθιστά εφικτές τις καθαρές, βιώσιμες σιδηροδρομικές λειτουργίες.

Παραλαβή βραβείου

Σημειώνεται ότι, το σημαντικό βραβείο “European Railway Award” παρέλαβε η Carmen Schwabl, Διευθύνουσα Σύμβουλος της LNVG, σε ειδική, διαδικτυακή τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου.

Το Coradia iLint της Alstom προτάθηκε για το βραβείο από μια επιτροπή που απαρτίζεται από Διευθύνοντες Συμβούλους σιδηροδρομικών οργανισμών, οργάνων αποφασιστικής σημασίας στην αγορά της ΕΕ, προηγούμενους βραβευθέντες στην κατηγορία και επιλεγμένους δημοσιογράφους.

Στην δήλωσή της, η κριτική επιτροπή επαίνεσε την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των εταίρων του έργου, της  LNVG, της Alstom, του Ομοσπονδιακού Κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, της Eisenbahnen und Verkehrsbetriebe ElbeWeser GmbH (evb) και της εταιρείας αερίου Linde.

Προσφέροντας μια πρακτική εναλλακτική στο ντίζελ

Η Alstom, μαζί με τους συνεργάτες της, απέδειξε με αυτό το έργο ότι η πρόωση υδρογόνου αποτελεί μια αξιόπιστη και απαλλαγμένη από εκπομπές ρύπων εναλλακτική στα ντιζελοκίνητα περιφερειακά τρένα που κινούνται σε μη ηλεκτροκίνητες γραμμές.

«Δεν είναι δεδομένο μια δημόσια αρχή vα ενεργοποιήσει και να συμμετάσχει σε μια τεχνολογική εξέλιξη αυτού του εύρους. Με τους συνεργάτες μας στην δοκιμαστική φάση, επιτεύχθηκε μια πραγματική πρωτιά στην εξυπηρέτηση επιβατών στην Κάτω Σαξονία,» σχολίασε η Carmen SchwablΔιευθύνουσα Σύμβουλος της LNVG

«Ο στόχος μας ήταν να προσφέρουμε μια πρακτική εναλλακτική στο ντίζελ, να την κάνουμε εμπορεύσιμη και να την αξιοποιήσουμε σε ένα πρώτο δίκτυο στην καθημερινή επιβατική λειτουργία.»

Σε εξέλιξη η σειριακή παραγωγή της καινοτομίας για τις μεταφορές με τρένα

Από το Σεπτέμβριο του 2018 έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2020, τα δυο τρένα Coradia iLint της Alstom κάλυπταν επιτυχημένα περισσότερα από 180.000 χιλιόμετρα σε τακτικά δρομολόγια επιβατών. Πλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη η σειριακή παραγωγή αυτής της ρηξικέλευθης καινοτομίας για τις σιδηροδρομικές μεταφορές και η πρώτη σειρά υδρογονοκίνητων τρένων αναμένεται να τεθεί σε τακτική λειτουργία στην Γερμανία από το 2022.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ο πελάτης μας, η LNVG, βραβεύτηκε για το πρωτοποριακό έργο των αμαξοστοιχιών υδρογόνου. Το κοινό μας έργο Coradia iLint δείχνει μια γενναία δέσμευση προς την πράσινη κινητικότητα σε συνδυασμό με τεχνολογία αιχμής. Σήμερα, μπορούμε να είμαστε πολύ υπερήφανοι για το καινοτόμο Coradia Ilint, το πρώτο και μοναδικό τρένο υδρογόνου στον κόσμο,» δήλωσε ο Gian Luca Erbacci, Senior Vice President Ευρώπης στην Alstom.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here