Αρχική Ειδήσεις Απροετοίμαστος ο κρατικός μηχανισμός – Χιλιάδες νοικοκυριά στη Β. Αττική χωρίς ρεύμα...

Απροετοίμαστος ο κρατικός μηχανισμός – Χιλιάδες νοικοκυριά στη Β. Αττική χωρίς ρεύμα και νερό

0
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΜΗΔΕΙΑ" / ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Συνεχίζεται η μάχη για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης κυρίως στα Βόρεια προάστεια της Αττικής που λόγω της πτώσης των δένδρων από το βάρος του χιονιού παραμένουν χωρίς ρεύμα αλλά και χωρίς νερό, ωστόσο με ανοιχτούς ευτυχώς τους δρόμους. Μόνο στη Αττική περισσότεροι από 32 δήμοι είχαν προβλήματα κυρίως στα βόρεια από την Άνοιξη και το Καπανδρίτι μέχρι και την Καλογρέζα.

Την ίδια ώρα πλέον των 30 χωριών του Ζαγορίου Ιωαννίνων, παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ πολλοί κάτοικοι είναι ιδιαίτερα ηλικιωμένοι και απομονωμένοι σε ορεινά σημεία και επιχειρείται να εντοπιστούν οι βλάβες προκειμένου να αποκατασταθούν. Ενώ, πλέον στους 3 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα, αφού άλλος ένας άνθρωπος που χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη στην Εύβοια κατέληξε, λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης.

Ενίσχυση δυνάμεων – Εκτεταμένες ανάγκες

Παράλληλα, τουλάχιστον 400 άτομα που αποτελούν το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ, εργάζονται πυρετωδώς και ενισχύονται με επιπλέον 60 άτομα που καταφθάνουν από τις υπόλοιπες περιφέρειες για να συνδράμουν σε βλάβες σε όλο το λεκανοπέδιο, εξαιτίας των πρωτοφανών ζημιών που έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια, στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΜΗΔΕΙΑ" / ΠΤΩΣΗ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “ΜΗΔΕΙΑ” / ΠΤΩΣΗ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Εκατοντάδες δέντρα έχουν πέσει σε γραμμές Μέσης και Χαμηλής Τάσης πολλών περιοχών της Αττικής και κυρίως στα Βόρεια Προάστια και το έργο τους δυσχεραίνεται καθώς, σε συνέχεια αποκατάστασης βλαβών προκύπτουν νέες.

Συντονισμένες βρίσκονται οι δυνάμεις του ΔΕΔΔΗΕ με τις δυνάμεις των Δήμων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του Στρατού, που προσπαθούν αυτή την ώρα  να ολοκληρώσουν τη διάνοιξη κεντρικών αλλά και παράπλευρών/βοηθητικών οδών καθώς και να ολοκληρώσουν απαραίτητα κλαδέματα δέντρων, προκειμένου τα συνεργεία του να προσεγγίσουν τα σημεία του Δικτύου και να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Αντλιοστάσια λειτουργούν με γεννήτριες

Παράλληλα, η ΕΥΔΑΠ προσπαθεί να λειτουργεί με δικές της γεννήτριες τα αντλιοστάσια στην Αττική, όπου σημειώνεται διακοπή ρεύματος.

Σύμφωνα με εκτίμηση του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου, περίπου 2.500 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα σε Κηφισιά, Ερυθραία και Εκάλη τώρα, ενώ, ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί εξειδικευμένα συνεργεία από την υπόλοιπη Ελλάδα για να αποσύρουν τα δένδρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΜΗΔΕΙΑ" ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ ΑΤΤΙΚΗΣ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “ΜΗΔΕΙΑ” ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ ΑΤΤΙΚΗΣ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Λίγο νωρίτερα, ο δήμαρχος Διονύσου, Διονύσης Καλαφατέλης, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι “πάμε για δεύτερο εικοσιτετράωρο χωρίς ρεύμα…πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια.” Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να ζεσταθούν. Στην Πεντέλη, περί των 200 δέντρων έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ. Στο μεταξύ αποκαταστάθηκε η υδροδότηση, όμως η ρευματοδότηση είναι πρόβλημα, αφού μέχρι και το Νοσοκομείο Παίδων που βρίσκεται σε εφημερία ηλεκτροδοτείται με γεννήτρια.

Στην Άνοιξη που παραμένει σε πολλά σημεία χωρίς νερό, το ρεύμα έρχεται και φεύγει. Ο κεντρικός δρόμος παραμένει ανοικτός καθότι διέρχονται συνεχώς εκχιονιστικά μηχανήματα.

Την ίδια ώρα, ο Κώστας Μανιάτης, Πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ ανέφερε με τη σειρά του ότι “έχουμε ξεκινήσει εδώ και 48 ώρες και η κόπωση είναι μεγάλη στον μικρό αριθμό όπως έχουμε πει, τεχνικών. Χωρίς ρεύμα βρίσκονται δεκάδες περιοχές της Αττικής και της  Β. Εύβοιας και οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού δυσκολεύουν τη αποκατάσταση.

Πάνω από 700 δέντρα είχαν πέσει στο Δίκτυο

Από το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου και έως τώρα, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική προέβησαν στην κοπή και κλάδεμα περισσότερων από 700 δένδρων που είχαν πέσει στο Δίκτυο κυρίως στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, προκαλώντας ζημιές σε τουλάχιστον 85 γραμμές Μέσης Τάσης (ΜΤ). Συνολικά έχουν γίνει εκατοντάδες χειρισμοί στο δίκτυο Μέσης Τάσης και έχουν επαναφερθεί περί τις 35 γραμμές ΜΤ.

Θρίλερ το βράδυ της Τρίτης

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσει καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας το έργο αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Οι κλειστοί δρόμοι, η περιορισμένη πρόσβαση και επιπλέον βλάβες που προκύπτουν συνεχώς εξαιτίας της κακοκαιρίας σε εξέλιξη, αποτρέπουν την όποια εκτίμηση για την αποκατάσταση όλων των βλαβών, παρά την επαγρύπνηση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Από αύριο που αναμένεται μείωση των φαινομένων οι ειδικοί συνιστούν προσοχή στη ολισθηρότητα των δρόμων.

Αντίθετα στο κέντρο της Αθήνας η τακτική διέλευση των αλατιέρων από τους κεντρικούς δήμους άφησαν ανοιχτούς τους δρόμους.

Τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ πραγματοποιούνται από Πειραιά έως και Νέα Ιωνία. Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό από και προς Αεροδρόμιο. Κλειστή παραμένει η Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας μέχρι και αύριο στις 19:00.

Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας

Ενώ, η Γ.Γ.Π.Π. απέστειλε και μηνύματα στα κινητά των Αθηναίων, μέσω της εφαρμογής Viber, όπου συνιστά μέσω έκτακτης ανακοίνωσης, προς τους εργαζόμενους του Βορείου Τομέα Αθηνών και της Ανατολικής Αττικής να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις πριν τις 10:00 το πρωί.

Οι μεν κάτοικοι στις περιοχές αυτές να μη προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν για αργότερα, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν από και προς τις περιοχές αυτές, σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους να μη μετακινηθούν και αυτοί μετά τις 10:00 το πρωί.

Διαφήμιση