Αρχική Ειδήσεις Αναβιώνουν 34 εμβληματικά σιντριβάνια της Αθήνας

Αναβιώνουν 34 εμβληματικά σιντριβάνια της Αθήνας

0
συντριβανι1

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο Δήμος Αθηναίων επιχειρεί να ξαναζωντανέψει, έπειτα από πολλά χρόνια, 34 εμβληματικά σιντριβάνια της πόλης.

Αυτά συντηρούνται, επισκευάζονται, ανακαινίζονται. Με στόχο να προσφέρουν ξανά στους κατοίκους και τους επισκέπτες τις ανάσες που τόσο έχουμε ανάγκη.

συντριβανι2

Η Αθήνα έχει συνδέσει την ιστορία και τον πολιτισμό της με τα σιντριβάνια. Από τις μικρές πλατείες στις γειτονιές, μέχρι το εμβληματικό σιντριβάνι της Ομόνοιας, ήταν και παραμένουν κομμάτια της πόλης και της καθημερινότητάς της.

Χρώμα, φως, νερό και γλυπτά σε ένα σημείο, συνόδευσαν τον περίπατο, το παιχνίδι και τη ζωή στις πλατείες.
Πόσο δε μάλλον που, σε αυτήν την περίοδο, ένας απλός περίπατος απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη αξία.

συντριβανι

Σε ποια συντριβάνια γίνονται έργα

Η αρχή έγινε με την κατασκευή του σιντριβανιού της Ομόνοιας. Που ξαναέγινε πλατεία και ανέκτησε τον εμβληματικό της χαρακτήρα και ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι παρεμβάσεις στα σιντριβάνια σε:

  • Πλατεία Τρούμαν.
  • Συμβολή των οδών Βεΐκου και Δημητρακοπούλου.
  • Πλατεία Ρηγίλλης.
  • Πλατεία Ιδρύματος Ερευνών.
  • Πλατεία Μεταξουργείου.
  • Πλατεία Αιγύπτου.
  • Πλατεία Αμερικής.
  • Περιοχή Φιξ Πατησίων.

Μικτά κλιμάκια εξειδικευμένων τεχνιτών πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού, επισκευής και αποκατάστασης στα δεκάδες σιντριβάνια της πόλης.

Με επισκευές στα συστήματα αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού. Οικοδομικές εργασίες, στεγανοποιήσεις, αποκαταστάσεις μαρμάρινων ποδιών. Και γενικά του εκσυγχρονισμού τους και της αποκατάστασης της λειτουργικότητας τους.

συντριβανι

Κ. Μπακογιάννης: «Να ξαναγίνουν ορατά όλα τα κομμάτια της πόλης»

«Κανένας κρίκος της πόλης σπασμένος, λέει για τις εργασίες που έχουν ξεκινήσει ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης.

Η ζωή στην Αθήνα περνά μέσα από τους δρόμους, τις πλατείες, τα πεζοδρόμια και τις γειτονιές της. Τα σιντριβάνια είναι κρίκοι αυτής της αλυσίδας που δημιουργείται στην πρωτεύουσα.

Γιατί η ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα, ορίζεται από όλα αυτά που βρίσκονται δίπλα μας ή μπροστά μας αλλά δεν τα βλέπαμε γιατί είχαν αφεθεί, είχαν ξεχαστεί. Τώρα, κάνουμε αυτά τα κομμάτια της πόλης, ορατά».

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here