Αρχική Καταστροφές Συνεχίζεται η κακοκαιρία έως και την Τρίτη 19 Ιανουαρίου

Συνεχίζεται η κακοκαιρία έως και την Τρίτη 19 Ιανουαρίου

0
Χιόνια
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Χιόνια, ισχυρός παγετός και καταιγίδες. Αυτά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας. Ο “Λέναδρος” συνεχίζει την επέλαση του έως και την Τρίτη 19 Ιανουαρίου.
Αυτό δείχνουν τα προγνωστικά δεδομένα από το Hellenic Weather.

Τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας

Εκτεταμένο ανώτερο χαμηλό με ψυχρές αέριες μάζες που έχουν ξεκινήσει από την Βόρεια Ευρώπη και οι οποίες κινούνται νοτιότερα , τις επόμενες ημέρες θα προκαλέσουν σημαντική επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά:

  • Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.
  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
  • Θυελλώδεις ανέμους.
  • Ισχυρό παγετό.

Χάρτης βροχής/χιονιού μέχρι και Τρίτη 19/1/2021

accprecip eos triti

Χάρτης χιονόστρωσης μέχρι και Τρίτη 19/1/2021

snowdepth eos triti

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου

Σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου η θερμοκρασία έφτασε σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στη Κεντρική και Δυτική Μακεδονία έπεσε κατά τόπους κάτω από τους -10 βαθμούς.

Οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες το πρωί της Παρασκευής 15/1.

20210115 WEB daily min temp

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες μέρες, από το Hellenic Weather

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Βροχές ή χιονόνερο, στο Αιγαίο καταιγίδες τοπικά ισχυρές, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και στα κεντρικά και βόρεια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Τα φαινόμενα, στα δυτικά και τα βόρεια γρήγορα θα σταματήσουν. Και στις υπόλοιπες περιοχές από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Από αργά το βράδυ και από τα δυτικά – νοτιοδυτικά προβλέπεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.
Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Κατά τόπους ισχυρός στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Αττική
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και στα βόρεια ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις (πάνω από 800 μέτρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6, στρεφόμενοι από νωρίς το πρωί σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Και στα ανατολικά έως 7, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν εκ νέου χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον 2) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Στα βόρεια χιονόνερο και στα νότια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Αυτές θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στα: Νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά και μέχρι το μεσημέρι στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, όπου κατά διαστήματα θα είναι πυκνές τις πρωινές ώρες στην κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο.

Από τις μεσημβρινές ώρες θα χιονίσει στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του του βορειοανατολικού Αιγαίου και σε πεδινές περιοχές.

Επίσης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας καθώς και στη Θεσσαλία και τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής στερεάς και της Εύβοιας όπου κατά διαστήματα πιθανώς να είναι πυκνές.
Βαθμιαία στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί αρχικά 4 με 6 και γρήγορα 6 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νοτιοανατολικά μέχρι το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Στα βορειοδυτικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα βροχές ή χιονόνερο και στο Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά και κυρίως, στα προσήνεμα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου όπου θα χιονίζει κατά διαστήματα και σε πεδινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.
Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια ενώ σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα είναι ολικός.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη σχεδόν αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά.

Από το μεσημέρι και από τα νοτιοδυτικά, προβλέπεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού η οποία θα επηρεάσει την κεντρική και νότια χώρα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις, πρόσκαιρα πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ημιορεινά κυρίως της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε ανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα σχεδόν αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος με σποραδικές βροχές, τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και από το απόγευμα στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

 

 

Διαφήμιση