Αρχική Καταστροφές Στους -35,8 βαθμούς η Ισπανία- Ζέστη σε Ελλάδα- Ακραία φαινόμενα στην Ευρώπη...

Στους -35,8 βαθμούς η Ισπανία- Ζέστη σε Ελλάδα- Ακραία φαινόμενα στην Ευρώπη το Σαββατοκύριακο

0
Χιόνια - Καιρός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Ισπανία σημείωσε τη χαμηλότερη θερμοκρασία την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου. Με τον υδράργυρο να πέφτει στους -35,8 ° C.

Η θερμοκρασία καταγράφηκε στον μετεωρολογικό σταθμό Vega de Liordes, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.874 μέτρων στη βορειοδυτική επαρχία Leon.

Η Ισπανία πλήττεται από το Storm Filomena με “βαριές χιονοπτώσεις”. Τα χιόνια αναμένονται ακόμη και σε υψόμετρα μόλις 200 μέτρων.

Τα δύο ακραία πρόσωπα του καιρού στην Ευρώπη αυτό το Σαββατοκύριακο

Ακραία μεταβολή του καιρού προβλέπεται στην Ευρώπη το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr

Η μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών σε ασυνήθιστα μικρά γεωγραφικά πλάτη πάνω από τη Δυτική Ευρώπη και τη Βορειοδυτική Αφρική, θα προκαλέσει τη μεταφορά πολύ θερμών αερίων μαζών προς την περιοχή μας.

Όπως σε κάθε ακραία μεταβολή του καιρού, και σε αυτή την περίπτωση πολλές περιοχές της Ευρώπης θα επηρεαστούν από ισχυρά καιρικά φαινόμενα.

Η Ιβηρική Χερσόνησος προβλέπεται να δεχθεί πολύ μεγάλα ύψη χιονιού, όπως και τα Βόρεια Βαλκάνια.

Ακόμη, μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Νότια Ισπανία, το Μαρόκο και τα Δυτικά Βαλκάνια όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Τι καιρό θα κάνει στην Ελλάδα

Αντίθετα στη χώρα μας, το μοναδικό ακραίο καιρικό φαινόμενο που αναμένουμε θα είναι οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Έως και 15°C πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Ο χάρτης δείχνει τη θερμοκρασία στο ύψος που μελετάμε την κίνηση των αερίων μαζών, περί τα 1.500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η Ευρώπη θερμοκρασιακά θα χωριστεί στα δύο το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιανουαρίου 2021, καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα καλύψουν την Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο.

καιρός

Διαφήμιση