Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Σκορπιός: Προχωρά η επένδυση των 165 εκατ. ευρώ – Τι περιλαμβάνει

Σκορπιός: Προχωρά η επένδυση των 165 εκατ. ευρώ – Τι περιλαμβάνει

0
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το “πράσινο φως” για την τεράστια εμβληματική τουριστική επένδυση των 165 εκατ. ευρώ στο Σκορπιό από τον Ρώσο μεγιστάνα και νυν ιδιοκτήτη του νησιού Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ έδωσε η δημοσιευμένη στο ΦΕΚ πλέον ΚΥΑ Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού.

Ο Ριμπολόβλεφ απέκτησε το διάσημο -από την οικογένεια Ωνάση- νησί το 2013 και τα σχέδιά του περιλαμβάνουν την κατασκευή της πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club.

Η προαναφερθείσα ΚΥΑ αποτελεί συνέχεια της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων το καλοκαίρι και προβλέπει την έγκριση χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου «Κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας».

Ενώ, η επένδυση που θα αναπτυχθεί από την ΜΥΚΗΝΑΙ ΑΕ, περιλαμβάνει κύριο τουριστικό συγκρότημα δυναμικότητας 84 κλινών και 9.784,43 τ.μ., υποδομές ψυχαγωγίας με δυναμικότητα εξυπηρέτησης 250 επισκεπτών και υποδομές για την εξυπηρέτηση του απασχολούμενου προσωπικού.

Τι περιλαμβάνει το Κύριο Τουριστικό Συγκρότημα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
  • Την Προεδρική Σουίτα και ελεύθερες βίλες, με τις κεντρικές εγκαταστάσεις βοηθητικών λειτουργιών που θα αφορούν συνολική δόμηση νέων κτηρίων 9.420 τ.μ. καθώς και τη “Ροζ Βίλα” που είναι υφιστάμενο διώροφο κτήριο με συνολική δόμηση 364,43 τ.μ., με χρήση τουριστικού καταλύματος.
  • “Βίλες Κύριου Τουριστικού Συγκροτήματος” συνολικής δόμησης 1.320 τ.μ., που αφορά την κατασκευή 4 νέων πολυτελών κατοικιών με χρήση τουριστικών καταλυμάτων.
  • “Πολυαθλητικό Κέντρο” το οποίο περιλαμβάνει το “Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων”, ένα νέο κτήριο δόμησης 4.000 τ.μ. στο οποίο χωροθετούνται χρήσεις που εξυπηρετούν πολυλειτουργικές τουριστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
  • “Εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουόμενων Ανατολικής Παραλίας”.
  • Βοηθητικά κτήρια για το προσωπικό, ελικοδρόμιο, στάβλους, αμφιθέατρο, επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων κ.α.

Α. Γεωργιάδης: Έργο εμβληματικής σημασίας

“Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων με εξαιρετικά ταχείς διαδικασίες προχώρησε στην έγκριση χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου για τον Σκορπιό. Ένα έργο εμβληματικής σημασίας, το οποίο επίσης για αρκετό καιρό παρέμεινε στα συρτάρια και τώρα προχωρά για να δώσει στη χώρα μας θέσεις εργασίας και προστιθέμενη αξία. Στηρίζουμε απόλυτα την επένδυση αυτή και με αγωνία περιμένουμε να την δούμε να υλοποιείται και να απολαμβάνει ο ελληνικός λαός”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης υπογράμμισε από τη μεριά του ότι “Η μεγάλη αυτή τουριστική επένδυση στο νησί του Σκορπιού αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο με σεβασμό προς το περιβάλλον. Μια στρατηγική επένδυση που θα μετατρέψει το νησί σε προορισμό αναψυχής και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη λειτουργία του. Η Πολιτεία παραμένει αρωγός στις επενδύσεις που συμβάλλουν τα μέγιστα στην αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας και της χώρας συνολικά».

Διαφήμιση