Αρχική Επιλεγμένα Σε μερική επιφυλακή το Αγρίνιο – Ζημιές και αντλήσεις υδάτων (βίντεο)

Σε μερική επιφυλακή το Αγρίνιο – Ζημιές και αντλήσεις υδάτων (βίντεο)

0
Αγρίνο πλημμύρα 26 01 agrinionews
Αγρίνο πλημμύρα 26 01 agrinionews.gr

Σύνταξη: ecozen.gr

Μετά την εκδήλωση των έντονων βροχοπτώσεων την Τρίτη, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει εκτός από την Ήπειρο και η Αιτωλοακαρνανία και ιδιαίτερα ο Δήμος Αγρινίου. Η πυροσβεστική έχει τώρα τεθεί προληπτικά σε κατάσταση μερικής επιφυλακής, μετά από εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη.

Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου λόγω του πλημμυρισμένου οδοστρώματος, και αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί σε διάφορα σημεία στο ύψος του ΟΑΕΔ της Εθνικής Οδού και στο ύψος του πρώην Πολυκλαδικού, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Διαμαντέικα agrinionews
Διαμαντέικα πλημμύρα 26 01 agrinionews.gr

Την ίδια ώρα, τα λιμνάζοντα νερά δυσκολεύουν την κυκλοφορία στην πόλη. Ενώ, έγινε επιχείρηση ασφαλούς εκκένωσης του Ειδικού-Επαγγελματικού Γυμνάσιο- Λύκειο στη Νεάπολη.

Δείτε σχετικό βίντεο του agrinio TV:

Παράλληλα, έχει κινητοποιηθεί και η 6η ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ενώ κλιμάκια της πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν σε αντλήσεις υδάτων.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της πυροσβεστικής και όπως τον ενημέρωσε ο περιφερειακός διοικητής, αρχιπύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται σε συντονισμό με τις δυνάμεις των υπόλοιπων δήμων της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και της Αχαΐας.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Αγρίνιο, ο δήμαρχος είπε ότι “είναι νωρίς να μιλήσουμε για την έκταση των ζημιών που προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση…ο μηχανισμός του δήμου Αγρινίου βρίσκεται επί ποδός από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όποιο πρόβλημα προκύψει”.

Πρώτη προτεραιότητα σύμφωνα με το Δήμαρχο, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ενώ απεύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις, τουλάχιστον για τις επόμενες ώρες.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here