Αρχική Πολιτισμός Σχέδιο του ΤΕΝ ΤΕΝ πουλήθηκε για 3,2 εκατ. ευρώ

Σχέδιο του ΤΕΝ ΤΕΝ πουλήθηκε για 3,2 εκατ. ευρώ

0
ΤΕΝΤΕΝ
Διαφήμιση

Ένα σχέδιο του Τεντέν, το οποίο παρέμενε για χρόνια διπλωμένο σε ένα συρτάρι, πουλήθηκε για 3,175 εκατομμύρια ευρώ, σε μία δημοπρασία στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σχέδιο του Βέλγου εικονογράφου Ζορζ Ρεμί, γνωστoύ με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο Ερζέ. Ο Ρεμί ήταν ο συγγραφέας των βιβλίων κόμικς με πρωταγωνιστή τον Τεν Τεν, το οποίο μάλιστα ήταν και το σημαντικότερο έργο του, με μεγάλη απήχηση σε διεθνές επίπεδο.

Το σχέδιο που πουλήθηκε έναντι εκατομμυρίων, το είχε δώσει ο Ερζέ στον εκδότη του, ως προτεινόμενο εξώφυλλο για το τεύχος «Ο Μπλε Λωτός», όπως αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών Artcurial, ο οποίος ανέλαβε και την πώληση.

Ωστόσο, ο εκδότης απέρριψε το συγκεκριμένο σχέδιο και  χρησιμοποίησε κάποιο άλλο για το εξώφυλλο.

Ο Ζορζ Ρεμί προσέφερε το σχέδιο ως δώρο στον Ζαν Λουί Καστερμάν, τον κληρονόμο του εκδοτικού οίκου που δημοσίευε τα βιβλία του Τεν Τεν, ο οποίος το κράτησε διπλωμένο μέσα σε ένα συρτάρι.

Ο Ζαν Λουί Καστερμάν, δεν δέχτηκε ποτέ να πουλήσει το έργο παρά τις προσφορές που δεχόταν, υπογραμμίζοντας ότι το φυλάσσει ως ένα δώρο από τον Ερζέ, εξηγεί ο Έρικ Λερόι, ειδικός βιβλίων κόμικς στον οίκο Artcurial.

Φτάνοντας στο σήμερα, το έργο πουλήθηκε σε μία δημοπρασία στο Παρίσι για 3,175 εκατομμύρια ευρώ.

Ο αγοραστής του σχεδίου είναι ένας ιδιώτης συλλέκτης, τα στοιχεία του οποίου δεν αποκάλυψε ο οίκος δημοπρασιών

Το περίφημο σχέδιο απεικονίζει τον Τεν Τεν με ασιατική ενδυμασία, έχοντας στο πλευρό του τον σκύλο του Μιλού, να κρύβεται σε ένα βάζο από έναν κόκκινο δράκο.

Διαφήμιση