Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά “Ιστορίες για μικρούς και μεγάλους” και επιτραπέζιο παιχνίδι από το Βυζαντινό &...

“Ιστορίες για μικρούς και μεγάλους” και επιτραπέζιο παιχνίδι από το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο

0
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι “Ιστορίες για μικρούς και μεγάλους” αλλά και επιπλέον δωρεάν εκπαιδευτικό και διαδραστικό υλικό από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, έρχονται για να κάνουν αυτές τις γιορτές περισσότερο “φυσιολογικές”, παρά τη στέρηση φυσικών δράσεων που έχει επιφέρει η πανδημία, προσφέροντας τη δυνατότητα τόσο στα παιδιά, όσο και σε μας να γνωρίσουμε διασκεδάζοντας, τα εκθέματα και την ιστορία από την άνεση του σπιτιού μας.

Η αναστολή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου λόγω της πανδημίας του ιού covid-19, οδήγησε στη δημιουργία ψηφιακών παρουσιάσεων εκπαιδευτικού περιεχομένου για την κατά το δυνατόν κάλυψη της ανάγκης διατήρησης επικοινωνίας με  τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η σειρά βίντεο με τίτλο «Ιστορίες για μικρούς και μεγάλους» που μπορούμε να δούμε και από τη σελίδα του Μουσείου στο Facebook, παρουσιάζει στα παιδιά, μέσω της νέας ψηφιακής μας φίλης Ελενίτσας, μία σειρά αφηγήσεων σχετιζόμενων με τις Θεομητορικές γιορτές, τους βίους των αγίων, τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα αλλά και με την καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο μέσα από γνωστά και άγνωστα εκθέματα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.

Ώρα για διάδραση!

Τα βίντεο και οι προτάσεις για δραστηριότητες προς τους εκπαιδευτικούς θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Μουσείου.

Ενώ, οι γονείς και τα παιδιά μπορούν να εκτυπώσουν δωρεάν από την παραπάνω ιστοσελίδα φανταστικές χριστουγεννιάτικες καρτέλες χαρτοκοπτικής και ζωγραφικής για να τις ζωγραφίσουν, επιπλέον κάρτες και στολίδια, αλλά και το εκπαιδευτικό και άκρως διασκεδαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι “Από τόπο σε τόπο”!

Το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί με αφορμή την έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου “Ιερά Γεωγραφία Προσκυνητάρια των Αγίων” (2016) και πρόκειται για ένα παιχνίδι τύπου “φιδάκι” που περιγράφει τις περιπέτειες ενός προσκυνητή που ξεκινά το ταξίδι του από την Αχαΐα με προορισμό τους Αγίους Τόπους (Ιερουσαλήμ)!

Διαφήμιση