Αρχική Ελλάδα Πόσο φιλέλληνας είναι ο Μπάιντεν

Πόσο φιλέλληνας είναι ο Μπάιντεν

0
μπαιντεν
Εικόνα: Fr. Karloutsos handout
Διαφήμιση

Ο πατέρας Άλεξ Καρλότσος, ισχυρός για την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, γνώρισε οκτώ Προέδρους καθ ‘όλη τη διάρκεια της θητείας του. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, ο εκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι «ο στενότερος φίλος του».

Ο πατέρας Καρλότσος γνωρίζει τον Μπάιντεν από το 1980 και είναι μεγάλος θαυμαστής του, για αυτό και είναι σε θέση να τον κρίνει.

Ωστόσο, σπάει τις φήμες στην ελληνοαμερικανική κοινότητα που τον ήθελαν να ενταχθεί στη διοίκηση του νέου Προέδρου υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, μιλώντας στον Έλληνα Δημοσιογράφο.

Ο πατέρας Καρλότσος αναφέρει ότι συναντήθηκε με τον Μπάιντεν μέσω των ισχυρών Ελληνοαμερικανών πολιτικών Πολ Σαρμπάνες και Τζον Μπραντέμας.

Η ενσυναίσθηση του Μπάιντεν

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Μπάιντεν είναι ότι έχει ενσυναίσθηση, ισχυρίζεται ο Καρλότσος, ο οποίος μάλιστα λέει χαρακτηριστικά: «Είναι ένα άτομο που έχει υποφέρει πολύ και για αυτό έχει πάντα μια αίσθηση οικειότητας. Όταν αντικρίζει κάποιον τον κοιτάζει ακριβώς στα μάτια σαν να είναι το μόνο άτομο στο δωμάτιο και έτσι ο Μπάιντεν είναι μοναδικός. Καταλαβαίνει τον πόνο του ατόμου και ότι το άτομο έχει ανάγκη.

Ο Μπάιντεν είχε κάποιες εξαιρετικά τραυματικές εμπειρίες στη ζωή του, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας της συζύγου και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1972 και στη συνέχεια απώλεια ενός από τους μόνο δύο επιζώντες από αυτό το ατύχημα, του γιου του Μπόου, από καρκίνο του εγκεφάλου τον Μάιο του 2015.

«Αυτές οι εμπειρίες του δίνουν μια μοναδική πινελιά», υποστηρίζει ο Καρλότσος, ενώ ανασήρει στη μνήμη του τη ζεστασιά που έδειξε ο Μπάιντεν όταν ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο Νικ Καρλότσος, πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου 2020.

Ο Μπάιντεν ενώνει την Αμερική

Ο πατέρας Καρλότσος παρομοιάζει τον Μπάιντεν με τον Νέλσον Μαντέλα, τον επαναπατριστικό, πολιτικό ηγέτη και φιλάνθρωπο κατά του απαρτχάιντ που διετέλεσε Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής.

«Υπέφερε πολύ, φυλακίστηκε άδικα, αλλά στάθηκε σταθερός και όταν έγινε πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, ένωσε τη χώρα γιατί το πιο σημαντικό πράγμα για τον Μαντέλα δεν ήταν η άσκηση της εξουσίας του, ήταν να αποτελέσει παράδειγμα  για την εξουσία της χώρας του. ”

«Νομίζω ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι ένας αρχηγό ενοποιητής, και όχι το αντίθετο», υπογραμμίζει στο Greek Reporter ο πατέρας Καρλότσος, ο οποίος πιστεύει ότι ο Μπάιντεν είναι το άτομο που ενώνει την Αμερική.

«Θα ηγηθεί επίσης, σε συνεργασία με τους συμμάχους και τους ηγέτες του ΝΑΤΟ που μοιράζονται τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της θρησκευτικής ελευθερίας, εκείνα τα θέματα που είναι σημαντικά για τον δυτικό πολιτισμό», πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν φίλος της Ελλάδας

Η Ελλάδα και η ελληνοαμερικανική κοινότητα αναμένουν ότι ο Τζο Μπάιντεν θα μετατρέψει τα λόγια του σε δράση σε σχέση με ελληνικά ζητήματα.

«Δεν είχαμε Έλληνα στον Λευκό Οίκο, αλλά τώρα έχουμε τον Joe Bidenopoulos», είπε ο εκλεγμένος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια του ετήσιου εορτασμού της Ημέρας του Πολέμου της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας στον Λευκό Οίκο ως Αντιπρόεδρος υπό τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πατέρας Καρλότσος ισχυρίζεται ότι ο Μπάιντεν είναι πραγματικός φίλος της Ελλάδας.

«Είναι πολύ αφοσιωμένος και φίλος με την Ελληνοαμερικανική κοινότητα, και αυτό έχει εκδηλωθεί με τον τρόπο που του αρέσει να αποκαλείται« Μπαϊντενόπουλο».

«Δεν αποκαλείς τον εαυτό σου «Μπαϊντενόπουλο» εκτός αν νιώθεις ότι είσαι μέλος αυτής της ελληνοαμερικανικής οικογένειας».

Ο Τζο Μπάιντεν πιθανώς θεωρεί τον εαυτό του μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, όπως αναφέρει ο πατέρας Καρλότσος.

«Γνωρίζει πολύ καλά τους Ιδρυτές Πατέρες που χρησιμοποιούν ελληνικές αθηναϊκές αρχές, γνωρίζει πολύ καλά την Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, έχει μεγάλη αίσθηση πίστης.»

Η Προσευχή του Αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδόφορος προσευχήθηκε για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν ως ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, στην ψηφιακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Εθνικό Καθεδρικό Ναό της Ουάσιγκτον, μετά από πρόσκληση της Προεδρικής Εγκαινιακής Επιτροπής, όπως αναφέρει το greekreporter.

 

Διαφήμιση