Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Ποια ευρωπαϊκή χώρα πρωταγωνιστεί στην αιολική ενέργεια

Ποια ευρωπαϊκή χώρα πρωταγωνιστεί στην αιολική ενέργεια

0
Μαύρη λεπίδα σε ανεμογεννήτριες
Διαφήμιση

H αιολική ενέργεια συνέχισε να παρέχει άφθονο ηλεκτρικό ρεύμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Μία χώρα που έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο ηγέτη στην υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Με σχεδόν 10 gigawatts εγκατεστημένης χωρητικότητας, κάτι που είναι περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Οι ανεμογεννήτριες που εγκαθίστανται υπεράκτια τροφοδοτούν ήδη 4,5 εκατομμύρια σπίτια κάθε χρόνο.
Παράγοντας περισσότερο από το ένα δέκατο της εγχώριας ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Και καθώς το κόστος της τεχνολογίας αιολικής ενέργειας συνεχίζει να μειώνεται, γίνεται γρήγορα μια από τις φθηνότερες λύσεις χαμηλού άνθρακα. Πράγμα που σημαίνει ότι αναμένεται να εγκατασταθεί πολύ περισσότερη χωρητικότητα τα επόμενα χρόνια.

Κάθε σπίτι με αιολική ενέργεια μέσα σε μια δεκαετία

Η κυβέρνηση της χώρας σκοπεύει να τροφοδοτήσει κάθε σπίτι με αιολική ενέργεια μέσα σε μια δεκαετία. Τετραπλασιάζοντας την τρέχουσα υπεράκτια χωρητικότητα στα 40GW έως το 2030.

Η αυξανόμενη κυριαρχία της αιολικής ενέργειας είναι καλή είδηση ​​για το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο επιδιώκει να απογαλακτιστεί από τα ορυκτά καύσιμα προκειμένου να απελευθερώσει το ηλεκτρικό του δίκτυο.

«Η Βρετανία έχει βιώσει μια επανάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας την τελευταία δεκαετία με την ανάπτυξη της βιομάζας, της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας», δήλωσε η Drax Electric Insights, μέρος της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας άνθρακα και βιομάζας Drax, η οποία παρακολουθεί τα δεδομένα.

Νέο ρεκόρ χαμηλών εκπομπών διοξειδίου

Το ορόσημο ακολουθεί μια σειρά από νέα ρεκόρ χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που τέθηκαν το 2020, καθώς οι περιορισμοί Covid-19 μείωσαν τη ζήτηση ενέργειας.
Βοηθώντας την αιολική και την ηλιακή ενέργεια να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο του μίγματος.

Ως αποτέλεσμα, τα ορυκτά καύσιμα διαρκώς αυξάνονται, βοηθώντας τη Μεγάλη Βρετανία να απολαύσει τη μεγαλύτερη περίοδο χωρίς άνθρακα από τη Βιομηχανική Επανάσταση.

Οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου και άνθρακα αποτελούσαν το 36% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία έως τις 21 Δεκεμβρίου 2020.
Αυτό αναφέρουν τα στοιχεία του διαχειριστή συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας της National Grid (NGESO).

Οι αιολικές και ηλιακές εκμεταλλεύσεις παρέδωσαν το 29% του μίγματος ηλεκτρικής ενέργειας. Αυξάνοντας από το 23% της ηλεκτρικής ενέργειας που παρήχθη στη Μεγάλη Βρετανία πέρυσι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

Το 2020 ήταν μια πρωτοποριακή χρονιά για το ηλεκτρικό σύστημα της Μεγάλης Βρετανίας

«Το 2020 ήταν μια πρωτοποριακή χρονιά για το ηλεκτρικό σύστημα της Μεγάλης Βρετανίας, δήλωσε ο Rob Rome, επικεφαλής εθνικού ελέγχου της NGESO.

Το δίκτυο συνεχίζει να μεταμορφώνεται με εκπληκτικό ρυθμό καθώς αξιοποιούμε την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Είδαμε το υψηλότερο επίπεδο παραγωγής ηλιακής ενέργειας τον Απρίλιο, τη μεγαλύτερη περίοδο λειτουργίας χωρίς άνθρακα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, και τον πιο πράσινο μήνα τον Μάιο».

Και το ρεκόρ ανέμου που τέθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα απεικονίζει την «μεταβαλλόμενη φύση της ηλεκτρικής ενέργειας στη Βρετανία».

Υπήρξε μια κρίση κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, όταν το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας υποχώρησε την τάση μείωσης της έντασης άνθρακα. Καθώς οι εκπομπές αυξήθηκαν παρά τη χαμηλότερη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια, γεγονός που υποδηλώνει υψηλότερη χρήση των ορυκτών καυσίμων.

Διαφήμιση