Αρχική Καταστροφές Πλημμύρες και προβλήματα από τη βροχή σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη

Πλημμύρες και προβλήματα από τη βροχή σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη

0
Πλημμύρες σε δρόμους της Θεσσαλονίκης
Πλημμύρες σε δρόμους της Θεσσαλονίκης Πηγή φωτό: voria.gr
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Προβλήματα προκάλεσε η βροχόπτωση από το πρωί της Δευτέρας ιδιαίτερα στις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Ενώ, βροχοπτώσεις καταγράφονται σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, χωρίς να έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα σε άλλες περιοχές.

Συγκεκριμένα στο Δήμο Βισαλτίας Σερρών, πραγματοποιούνται αντλήσεις υδάτων και καθαρισμοί των δρόμων, που γέμισαν με νερό και λάσπη. Στην Τοπική Κοινότητα Ψυχικού, στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά, σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και οι οποίες έχουν οδηγήσει τους κατοίκους σε απόγνωση.

Για τις εκτεταμένες βροχοπτώσεις της Κεντρικής Μακεδονίας περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο, ιδιαίτερα το απόγευμα, καθώς οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το πρωί της Τρίτης, όπως ενημέρωσε σχετικά ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης.

Στη Θεσσαλονίκη, οι δρόμοι πλημμύρησαν χωρίς ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική να χρειαστεί σοβαρή επέμβαση, παρά μόνο στην Πολύχνη όπου πλημμύρισε ένα υπόγειο, αλλά και στην Τούμπα, όπου υπερχείλισε το ρέμα.

Συγκεκριμένα, το ρέμα υπερχείλισε στην περιοχή Ανάχωμα, που βρίσκεται στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης και του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Ως συνέπεια, έχει πλημμυρίσει το μονοπάτι που υπάρχει στο σημείο, σε βάθος τουλάχιστον 1 μέτρου, καθώς και μία μικρή πεζογέφυρα.

Σημαντικά ύψη βροχής στα Δυτικά

Κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει και την Αττική, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2020 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει και την Αττική, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2020 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σύμφωνα με το Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo, δίνονται σημαντικά ύψη βροχής στα δυτικά της χώρας, όπου όμως αναμένεται να εξασθενήσουν και έως το βράδυ στην Αττική.

 

 

Διαφήμιση