Αρχική Καταστροφές Πλημμύρες και καταστροφές σε Ροδόπη και Αλεξανδρούπολη

Πλημμύρες και καταστροφές σε Ροδόπη και Αλεξανδρούπολη

0
καταστροφές Ροδόπη
Διαφήμιση

Το κύμα κακοκαιρίας που “χτύπησε” την Ροδόπη από χθες το βράδυ, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετές περιοχές του νομού και να υπερχειλίσουν τα ποτάμια. Παράλληλα, καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν και στον Έβρο.

Καταστροφές στην Ροδόπη

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες “βούλιαξαν” το χωριό Λύκειο, ενώ παράλληλα πλημμύρες παρατηρούνται και σε άλλους οικισμούς του Δήμου Αρριανών όπως η Φιλύρα.

lykeio kairika nea thrakis
Εικόνα: xronos.gr

Μάλιστα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν θέσει σε κίνδυνο την ζωή ενός κτηνοτρόφου στην περιοχή της Αρίσβης. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσής του.

mesohori hronos2
Εικόνα: xronos.gr

Προβλήματα στον νομό Έβρου

Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα το τελευταίο 24ωρο και στον νομό Έβρου.

Η έντονη νεροποντή προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στους οικισμούς του δήμου Σουφλίου, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε ποτάμια και την 4Η ΕΜΑΚ να σπεύδει στην περιοχή προκειμένου να απεγκλωβίσει κατοίκους αλλά και μετανάστες που βρίσκονται εκεί.

Παράλληλα, προβλήματα παρατηρήθηκαν και σε σημεία του περιφερειακού οδικού δικτύου των Δήμων Σουφλίου και Διδυμοτείχου.

Ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, ανέφερε ότι υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στην Τοπική Κοινότητα Μικρού Δερείου, ενώ εντοπίζονται προβλήματα και σε άλλα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, με δυσκολία διεξάγεται, η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο, Μάνδρας, Πρωτοκκλησίου, Μαυροκκλησίου και Κυριακής, καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος.

Λόγω της πλημμύρας που προκαλείται στον οικισμό, από την άνοδο της στάθμης του νερού στον Ερυθροπόταμο, ο Δήμος Σουφλίου προχώρησε ήδη με τη συνδρομή της πυροσβεστικής και του στρατού, σε μερική εκκένωση κατοικιών του Μικρού Δερείου, με τους ηλικιωμένους κατοίκους να μεταφέρονται, , σε συγγενείς και στην εκκλησία του χωριού, όπως δήλωσε ο Καλακίκος.

Μάλιστα, κλειστά θα παραμείνουν για σήμερα και αύριο τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στους οικισμούς, Ρούσσας, Μεγάλου Δερείου και Σιδηροχωρίου καθώς και στα νηπιαγωγεία Ρούσσας και Μεγάλου Δερείου, όπως αποφάσισε ο δήμος Σουφλίου.

Παράλληλα, διερχόμενοι οδηγοί αναφέρουν κατολισθήσεις στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Αλεξ/πολης στο ύψος του Καρανίκτερε.

Επιπλέον, να σημειώσουμε ότι σε επιφυλακή βρίσκονται και για τα Λουτρά της Αλεξανδρούπολης καθώς τα νερά από το ποτάμι που περνάει μέσα στο χωριό έχουν ήδη πλημμυρίσει σημεία του και υπάρχει κίνδυνος να γίνει το ίδιο ότι και στο Μικρό Δέρειο όπου δεκάδες σπίτια έχουν πρόβλημα.

Εγκλωβισμένοι δάσκαλοι και μαθητές

Δάσκαλοι και καθηγητές από την Αλεξανδρούπολη που διδάσκουν σε χωριά του Έβρου, θα παραμείνουν σήμερα στο χωριό Τυχερό και Φέρες, καθώς δεν μπορούν να επιστρέψουν πίσω, σύμφωνα με πληροφορίες. Παράλληλα, κάποιοι άλλοι, από τον οικισμό Απαλού, απεγκλωβίστηκαν με μπουλντόζα του δήμου.

πλημμύρες
Εικόνα: evrosnews.gr

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά ιδιαίτερη προσοχή

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας και συνιστά την προσοχή τους ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, για την άμεση αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Την ίδια στιγμή, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μεριμνήσουν για τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

 

 

Διαφήμιση