Αρχική Ειδήσεις Μηδένισε το ρολόι που μετρούσε τις ημέρες προεδρίας Τραμπ

Μηδένισε το ρολόι που μετρούσε τις ημέρες προεδρίας Τραμπ

0
remains clock lea architecture
Remains Clock Lea Architecture
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μηδένισε το ρολόι που μετρούσε αντίστροφα τις ημέρες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ και το …γιόρτασαν.

Επί τέσσερα χρόνια οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης έβλεπαν καθημερινά στην πρόσοψη ενός κτηρίου απέναντι από το ποτάμι στο Queens και ακριβώς απέναντι από την έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ένα γιγαντιαίο ψηφιακό ρολόι με αριθμούς από κόκκινο νέον να μετρά αντίστροφα τις ημέρες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021, που ορκίστηκε ο νέος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν το ρολόι έδειξε μηδέν. Μάλιστα, το είχαν προγραμματίσει να “πηδήξει” αυτόματα στην ένδειξη του μηδέν, εάν για κάποιο λόγο θα έληγε η θητεία του Τραμπ νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Κάτι που όμως δεν συναίβη.

Ρολόι με design

Το κτήριο στη Long Island City που εμφανίστηκε το ρολόι το καλοκαίρι του 2017, είναι το στούντιο του καλλιτέχνη Matthew Barney.

Ο Barney εγκατέστησε το ρολόι στη συνοικία που γεννήθηκε ο απερχόμενος Πρόεδρος και σε συνεργασία με τον εκδότη και επιμελητή Brandon Stosuy, την αρχιτέκτονα Jane Lea, τον κατασκευαστή Jade Archuleta-Gans και τον designer φωτισμού Kenzan Tsutakawa-Chinn.

Το ρολόι “άκουγε” στο όνομα “Remains Board“.

Μάλιστα ο Stosuy είχε δηλώσει στο DNAinfo ότι το ρολόι «Είναι μια υπενθύμιση ότι πολύς κόσμος ανυπομονεί αυτό να το τελειώσει… Και είναι λίγο ως τεστ διάρκειας – μια υπενθύμιση να προσπαθήσουμε να αντέξουμε ως το τέλος».

Ενώ, σχετικά με το γεγονός πως αρκετοί περαστικοί δεν καταλάβαιναν τι μετρά το ρολόι, προσέθεσε ότι «Το βλέπουμε ως πολιτικό πρότζεκτ, κάτι σαν το National Debt Clock…Υποθέτουμε ότι είναι αρκετά σαφές αυτό που κάνει, χωρίς εμείς να εξηγούμε. Νομίζω ότι είναι σαφής επίσης και η στάση μας απέναντι στον Τραμπ».

Πάντως, ο μηδενισμός του γιορτάστηκε με livestreaming από συναυλία των Liturgy, ενός μέταλ μπάντας αφρο-αμερικανών από το Brooklyn.

Διαφήμιση