Αρχική Ειδήσεις Μία ιθαγενής και ακτιβίστρια του περιβάλλοντος, στο υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ

Μία ιθαγενής και ακτιβίστρια του περιβάλλοντος, στο υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ

0
Ντεμπ Χάλαντ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, μια Αμερικανίδα ιθαγενής, θα είναι υπεύθυνη για την προστασία της δημόσιας γης της χώρας, ως υπουργός Εσωτερικών.

Πρόκειται για την Ντεμπ Χάλαντ, 35ης γενιάς Νέα Μεξικάνα. Προέρχεται από την προοδευτική πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος. Και είναι γνωστή ως σκληρή υποστηρίκτρια της Πράσινης Νέας Συμφωνίας.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2020, ο νέος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα την διορίσει ως υπουργό Εσωτερικών.

Αν αυτό γίνει, δεν θα είναι μόνο η πρώτη Αμερικανίδα ιθαγενής που θα διευθύνει το υπουργείο Εσωτερικών. Αλλά και η πρώτη ιθαγενής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου στην ιστορία των ΗΠΑ.

Στην ατζέντα της είναι να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας σε τομείς καθαρής ενέργειας.

Ο διορισμός της υποστηρίζεται από τους ηγέτες των φυλών και τους γερουσιαστές.

Τα τελευταία χρόνια είναι γνωστή για τη δουλειά της στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

“Δεσμεύομαι να καταψηφίσω όλες τις νέες υποδομές ορυκτών καυσίμων και να παλέψω για 100% καθαρή ενέργεια”, δηλώνει στην ιστοσελίδα της .

Η Ντεμπ Χάλαντ αντιτίθεται ανοιχτά στην κατασκευή του αγωγού Keystone XL, ο οποίος διέρχεται από γη ιθαγενών της Αμερικής.
Ο νέος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ακυρώσει το έργο.

Ντεμπ Χάλαντ

Εργάστηκε ακούραστα ως ακτιβίστρια

Γεννήθηκε στο Γουίνσλοου της Αριζόνα. Ο παππούς της εργάστηκε στο σιδηρόδρομο και ήταν μέλος μιας πολιτικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης «πολιτιστικής αφομοίωσης» για τους Αμερικανούς ιθαγενείς.

Προέρχεται από στρατιωτική οικογένεια. Τόσο ο πατέρας της όσο και η μητέρα της υπηρέτησαν στο Ναυτικό.

Η Ντεμπ Χάλαντ αγωνίστηκε ως ανύπαντρη μητέρα. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, εργάστηκε ακούραστα ως ακτιβίστρια της κοινότητας. Πολύ πριν αποφασίσει να συμμετάσχει στην πολιτική σε εθνικό επίπεδο.

Ακόμα και τότε, όταν έκανε εκστρατεία μπροστά σε 30 άτομα, η προοδευτική της ατζέντα περιελάμβανε επενδύσεις με περιβαλλοντικά μέτρα όπως η καθαρή ενέργεια.

Η Ντεμπ Χάλαντ είναι πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος του Νέου Μεξικού.
Μαζί με τη Σάρις Ντέιβιντς, είναι μία από τις δύο πρώτες γυναίκες ιθαγενής της Αμερικής που εκλέχθηκαν στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Διαφήμιση