Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Μ. Κόνσολας: Ορατό και μετρήσιμο το έργο του Υπουργείου Τουρισμού

Μ. Κόνσολας: Ορατό και μετρήσιμο το έργο του Υπουργείου Τουρισμού

0
31 12
Μάνος Κόνσολας 31/12/2020
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Για το ορατό και μετρήσιμο έργο του Υπουργείου Τουρισμού, παρά τις μεγάλες επιπτώσεις που προκάλεσε η πανδημία συνολικά στον κλάδο, αλλά και την ελπίδα να ολοκληρωθούν τα σχέδια που έχουν “παγώσει” εξαιτίας της, τοποθετήθηκε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας με δήλωσή του, μετά και την ανακοίνωση ανασχηματισμού της κυβέρνησης και την αποχώρησή του από το Υπουργείο.

Ο Μ. Κόνσολας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, ενώ ανέφερε συνοπτικά τα σημαντικά βήματα που έγιναν προς ενδυνάμωση της τουριστικής εκπαίδευσης.

“Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την ευκαιρία και τη δυνατότητα που μου έδωσε να υπηρετήσω στο Υπουργείο Τουρισμού, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.

Στην πολιτική μου διαδρομή, η μοναδική αίσθηση μονιμότητας που υπάρχει, είναι η έννοια του καθήκοντος απέναντι στους πολίτες που με τίμησαν και με τιμούν με την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους.

Η αίσθηση παραμένει πάντα ισχυρή και θα συνεχίσω να την εκφράζω με έργα και πράξεις. Με τη δραστηριότητα, τις προτάσεις, τις πρωτοβουλίες μου.”

Αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης

“Παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία και τις αντιστάσεις από κατεστημένες νοοτροπίες, το πέρασμα μου από το Υπουργείο Τουρισμού, στον τομέα των αρμοδιοτήτων μου, συνδέθηκε με ένα ορατό και μετρήσιμο έργο που περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων:

  • Την αναβάθμιση των ΑΣΤΕ με τετραετές πρόγραμμα σπουδών, κατοχύρωση της ακαδημαϊκής κινητικότητας και με ένα νέο και σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών με 28 νέα επιστημονικά πεδία.
  • Την ίδρυση και λειτουργία τεσσάρων νέων Σχολών Ξεναγών σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ρέθυμνο και Ρόδο.
  • Την έγκριση της τεχνικής βοήθειας από την Ε.Ε. για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και έρευνας.
  • Την ολοκλήρωση δύο σημαντικών νομοσχεδίων, που παραδόθηκαν στον Πρωθυπουργό και στη Γραμματεία της Κυβέρνησης:
    – Το Νομοσχέδιο για την «Αναβάθμιση της Τουριστικής Εκπαίδευσης και Έρευνας και λοιπές διατάξεις», η πιο μεγάλη μεταρρύθμιση που έχει σχεδιαστεί ποτέ για την τουριστική εκπαίδευση στη χώρα.
    -Το Νομοσχέδιο «Στρατηγική Περιφερειακής Τουριστικής Ανάπτυξης και αναδιοργάνωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού (Π.Υ.Τ.)» που μετατρέπει τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού σε κέντρα προσέλκυσης επενδύσεων.

Η πανδημία κατέστησε, μέχρι σήμερα, δύσκολη την εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος για τον τουρισμό, για τη διαμόρφωση του οποίου εργάστηκα πολλά χρόνια μαζί με τα μέλη του Τομέα Τουρισμού.

Εύχομαι και ελπίζω η επιστροφή στην κανονικότητα να ανοίξει το δρόμο για την υλοποίηση και εφαρμογή αυτού του προγράμματος.

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός διατηρούν την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Η στήριξη όλων μας στην προσπάθεια του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι δεδομένη.”

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μάνος Κόνσολας εστίασε στην προσπάθεια να μπουν στέρεα θεμέλια στην τουριστική εκπαίδευση, η οποία θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού, που είναι το αμέσως επόμενο μεγάλο στοίχημα μετά την ύφεση της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Δεκεμβρίου, με ΚΥΑ της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως και του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 5824/Β/30-12-2020), εκσυγχρονίζεται και επεκτείνεται το πρόγραμμα σπουδών των δύο Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής που αναβάθμισε σε ανώτατες τις σχολές αυτές.

Διαφήμιση