Αρχική Ειδήσεις Κ. Σκρέκας και Γ. Αμυράς, τα νέα πρόσωπα στο τιμόνι του υπουργείου...

Κ. Σκρέκας και Γ. Αμυράς, τα νέα πρόσωπα στο τιμόνι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

0
7b92125d skrekas horz

Σύνταξη: ecozen.gr

Αλλαγή “φρουράς” στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τον μέχρι πρότινος υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, να μετακινείται στην θέση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τα νέα πρόσωπα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι ο υπουργός Κώστας Σκρέκας και ο υφυπουργός Γιώργος Αμυράς.

Ο Γιώργος Αμυράς που κάλυπτε τα τότε υπουργεία ΥΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών και Επικοινωνιών, τώρα μετά από μια μακρά διαδρομή στην πολιτική σκηνή βρέθηκε τώρα να ηγείται μαζί με τον Κώστα Σκρέκα τον κρίσιμο για την βιωσιμότητα τομέα Περιβάλλοντος.

Ποιος είναι ο Κώστας Σκρέκας

Ο Κώστας Σκρέκας γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1973. Κατάγεται από τη Μεγάρχη Τρικάλων. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Καραγκούνη, χημικό μηχανικό, και έχουν δύο κόρες.

Εκλέγεται στην περιφέρεια Τρικάλων από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012.
Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρεια Τρικάλων και επανεκλέχθηκε στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015.

Επανεξελέγη βουλευτής Τρικάλων στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019 και ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιου για θέματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διετέλεσε υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διαχείριση Έργων (MSc in Construction Management, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών) στο Πανεπιστήμιο του Birmingham της Αγγλίας.

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών του εκπροσώπησε τους φοιτητές ως μέλος στη Σύγκλητο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ως μέλος στην Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ. Το 1994 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ.

Συνέγραψε εργασίες και άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικές και διεθνείς οικονομικές ιστοσελίδες και περιοδικά. Συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στις θεματικές ενότητες Negotiations, Strategic Management, Global Marketing Management.

Από το 2000 εργάστηκε στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων (FMCG’S) σε διευθυντικές θέσεις, ενώ υπήρξε συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος για 12 χρόνια σε εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον εν λόγω χώρο.

Ποιος είναι ο Γιώργος Αμυράς

Ο γνωστός δημοσιογράφος και φανατικός ποδηλάτης Γιώργος Αμυράς γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1967 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εκλεγεί βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το Ποτάμι και τη Νέα Δημοκρατία.
Το διάστημα 2006–2013 υπήρξε παρουσιαστής της επιτυχημένης εκπομπής Μένουμε Ελλάδα στην ΕΡΤ μαζί με την Ρένια Τσιτσιμπίκου.
Εργάσθηκε επίσης στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος», «Βραδυνή», «Εξπρές» και «Κέρδος» αλλά και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1 και STAR.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων χωρίς κομματική στήριξη με τον συνδυασμό Επιμένουμε Αθήνα. Έλαβε στον Α’ γύρο ποσοστό 7,37% λαμβάνοντας την τέταρτη θέση.

Στις ευρωεκλογές του 2014 είχε ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, μετά από πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στο κόμμα.
Τελικά, κατέλαβε την έβδομη θέση με 127.037 ψήφους και δεν εξελέγη ευρωβουλευτής.

Εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών με το Ποτάμι στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και ξανά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.
Την 1 Μαρτίου 2016 ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, αντικαθιστώντας τον Χάρη Θεοχάρη.

Στις 21 Ιανουαρίου 2019 ανεξαρτητοποιήθηκε από το Ποτάμι με αφορμή την αντίθεσή του στην υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στις 10 Απριλίου παραιτήθηκε και παρέδωσε την βουλευτική του έδρα στο Ποτάμι. Τη θέση του κατέλαβε η επιλαχούσα Αντιγόνη Λυμπεράκη.
Την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του 2019. Κατέλαβε την ένατη θέση με 175.821 ψήφους και δεν εξελέγη.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here