Αρχική Τεχνολογία Εξαρθρώθηκε το πιο επικίνδυνο κύκλωμα χάκερ, στον κόσμο

Εξαρθρώθηκε το πιο επικίνδυνο κύκλωμα χάκερ, στον κόσμο

0
χάκερς
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι ευρωπαϊκές αρχές συνέβαλλαν στην αποκάλυψη του πιο επικίνδυνου δικτύου εγκληματικής εισβολής του κυβερνοχώρου (χάκερ), στον κόσμο.

Η αστυνομία σε έξι ευρωπαϊκές χώρες βοήθησε στη διάλυση του Emotet. Ενός παγκόσμιου συστήματος εγκληματικής πειρατείας.

Οι αρχές στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Λιθουανία, τις Κάτω Χώρες, την Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχαν στη μεγάλη επιχείρηση για την αποκάλυψη του δικτύου. Παράλληλα με την αστυνομία στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και η Europol.

Το πιο επικίνδυνο κακόβουλο λογισμικό παγκοσμίως είχε κλέψει δεδομένα από τράπεζες στις ΗΠΑ και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, προκαλώντας ζημία περίπου 2,1 δις ευρώ.

Προσφέρει στους εγκληματίες τη βάση για στοχευμένες κυβερνοεπιθέσεις

Το Emotet χρησιμοποιείται από εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Για να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή του θύματος. Για χειρισμό διαδικτυακών τραπεζικών λογαριασμών ή κρυπτογράφηση και κλείδωμα υπολογιστή για εκβιασμό.

Οι ειδικοί ασφαλείας λένε ότι οι χειριστές της Emotet πωλούν συχνά πρόσβαση σε υπολογιστές των θυμάτων σε άλλους χάκερ.

Το πιο επικίνδυνο κακόβουλο λογισμικό παγκοσμίως

“Η Emotet θεωρήθηκε σήμερα το πιο επικίνδυνο κακόβουλο λογισμικό παγκοσμίως”, ανέφερε σε δήλωση η ομοσπονδιακή αστυνομική υπηρεσία της Γερμανίας BKA.
Προσθέτοντας ότι το δίκτυο “είχε μολύνει μεγάλο αριθμό συστημάτων πληροφορικής εταιρειών, αρχών και ιδρυμάτων” στη χώρα.

Η διάλυση της υποδομής Emotet αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό πλήγμα κατά του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.
Και ταυτόχρονα, μια “σημαντική βελτίωση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στη Γερμανία”, ανέφερε η BKA.

Τον Αύγουστο του 2018 ξεκίνησαν έρευνες για το Emotet σχετικά με απάτες σε υπολογιστές και άλλα εγκλήματα.

Σύμφωνα με την Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας, το δίκτυο είχε χρησιμοποιήσει κακόβουλο λογισμικό για κλοπή προσωπικών δεδομένων.

Συμπεριλαμβανομένων κωδικών πρόσβασης, συνδέσεων και δεδομένων πληρωμής από ιδιωτικές και κρατικές τράπεζες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, τις Κάτω Χώρες, τη Λιθουανία και τις ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν κατονομαστεί οι ύποπτοι. Όπως ανέφεραν οι ουκρανικές αρχές
“επί του παρόντος συγκεντρώνονται στοιχεία για τον αριθμό των ατόμων που εμπλέκονται στα ποινικά αδικήματα”.

Διαφήμιση