Αρχική Ενέργεια Η Energean προχωρά στην ανάπτυξη του κοιτάσματος Karish North στο Ισραήλ

Η Energean προχωρά στην ανάπτυξη του κοιτάσματος Karish North στο Ισραήλ

0
Οι άδειες της Energean στο Ισραήλ
Οι άδειες της Energean στο Ισραήλ
Διαφήμιση

Την λήψη της Τελικής Επενδυτικής Απόφασης (Final Investment Decision) ύψους 150 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη του θαλάσσιου κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish North, ανακοίνωσε την Τετάρτη στα χρηματιστήρια του Λονδίνου ο όμιλος της Energean.

Με την λήψη της συγκεκριμένης επενδυτικής απόφασης και τη συμφωνία χρηματοδότησης συνολικού ύψους 700 εκατ. δολαρίων για μια σειρά επιπλέον επενδύσεων που συνήψε με την JP Morgan και την Morgan Stanley, η Energean:

  • Προχωρά στην εμπορική αξιοποίηση βεβαιωμένων (2Ρ) αποθεμάτων 241 εκατ. βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου, το 84% των οποίων είναι σε φυσικό αέριο, με επενδυτική δαπάνη μόλις 0,6 δολ. ανά παραγόμενο βαρέλι ισοδύναμου πετρελαίου και με προβλεπόμενη έναρξη παραγωγής στο δεύτερο εξάμηνο του 2023. 
  • Διασφαλίζει την επανέναρξη του ερευνητικού προγράμματος στο Ισραήλ, η οποία προβλέπει την διενέργεια έως πέντε γεωτρήσεων στη διάρκεια του 2022 με επίκεντρο το Block 12.
  • Δρομολογεί την επίτευξη της μέγιστης υφιστάμενης δυναμικότητας του FPSO “Energean Power” η οποία είναι 8 δισεκ. κυβικά μέτρα αερίου ετησίως. 
  • Διατηρεί την χαμηλή ενεργειακή ένταση στην ανάπτυξη των κοιτασμάτων στο Ισραήλ και επιτυγχάνει τον στόχο μείωσης των ρύπων κατά 70% μέσα στα επόμενα δύο χρόνια σε σχέση με το έτος αναφοράς. 
  • Πραγματοποιεί ένα ακόμη βήμα για τον στόχο της διασφάλισης διατηρήσιμων μερισμάτων για τους μετόχους.
  • Διατηρεί μεσοπρόθεσμα στο 2,0 τη σχέση καθαρού δανεισμού προς κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σε επίπεδο ομίλου. 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣταθερά τα επιδημιολογικά δεδομένα – Πού εντοπίζονται τα 610 νέα κρούσματα
Επόμενο άρθροΠοιες επιχειρήσεις ανοίγουν τη Δευτέρα – Πώς θα λειτουργήσουν