Αρχική COVID-19 Ανακοινώθηκε δεύτερο ρωσικό εμβόλιο εναντίον της COVID-19 με 100% αποτελεσματικότητα

Ανακοινώθηκε δεύτερο ρωσικό εμβόλιο εναντίον της COVID-19 με 100% αποτελεσματικότητα

0
vaccine epivaccorona
EpiVakKorona Photo by gmpnews.net
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά της Covid-19 μετά το Sputnik V, εμφανίζει 100% αποτελεσματικότητα σύμφωνα με αποτελέσματα κλινικών δοκιμών.

Στην σχετική ανακοίνωση προχώρησε η Ρωσική Υπηρεσία Ανθρώπινης Υγείας και Προστασίας των Καταναλωτών (Rospotrebnadzor).

Πρόκειται για το EpiVakKorona, που θεωρείται πλέον το πιο αποτελεσματικό εμβόλιο της αγοράς σύμφωνα με τα πρακτορεία Reuters και TASS και το οποiο παρασκευάστηκε από το VectorInstitute .

Το EpiVakKorona, είναι το δεύτερο εγγεγραμμένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στη Ρωσία, το οποίο δημιουργεί 100% ανοσία στο πρώτο και δεύτερο στάδιο των κλινικών δοκιμών.

Η Ρωσία ξεκίνησε μαζικές δοκιμές του EpiVacCorona το Νοέμβριο. Η μαζική παραγωγή του δεύτερου εμβολίου της χώρας, θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2021, ανέφερε τη Δευτέρα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα, σύμφωνα με το TASS.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Ιουλίου 2020, το Vector State Research Center of Virologyand Biotechnology έλαβε άδεια για κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά του κορωνοϊου σε εθελοντές. Ο πρώτος εθελοντής εμβολιάστηκε στις 27 Ιουλίου. Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου ολοκληρώθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Δεύτερο αλλά αποτελεσματικότερο

Το εμβόλιο EpiVakKorona, που αναπτύχθηκε από το VectorScienceCenter, έγινε το δεύτερο εμβόλιο κατά της Covid-19 που καταχωρίθηκε στη Ρωσία μετά το Sputnik-V.

Η Μόσχα έχει πει πως το SputnikV, είναι 92% αποτελεσματικό στην προστασία των ανθρώπων από την COVID-19, σύμφωνα με ενδιάμεσα αποτελέσματα.

Τουλάχιστον 66.037 θάνατοι μέχρι σήμερα

Μέχρι σήμερα, έχουν επιβεβαιωθεί 3.591.066 περιπτώσεις κορονοϊού στη Ρωσία, με 2.978.764 ασθενείς να έχουν αναρρώσει από την ασθένεια. Τα τελευταία στοιχεία της Ρωσίας δείχνουν 66.037 θανάτους σε εθνικό επίπεδο.

Με πληροφορίες από livemint.com

Διαφήμιση