Αρχική Ειδήσεις Ξεκίνησε σήμερα το Διεθνές Συνέδριο για τον Ιατρικό Τουρισμό

Ξεκίνησε σήμερα το Διεθνές Συνέδριο για τον Ιατρικό Τουρισμό

0
ιατρικός τουρισμός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μολονότι ο Ιατρικός Τουρισμός θα μπορούσε να αποτελέσει μία σημαντική πηγή εσόδων για το ελληνικό κράτος αλλά και τους παρόχους υγείας, η γραφειοκρατία αλλά και η υψηλή φορολογία δεν έχουν φέρει ακόμη το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Παρόλα ταύτα, όπως ισχυρίζονται παράγοντες της αγοράς, αυτό μπορεί να αλλάξει και έτσι το μερίδιο της Ελλάδος στην παγκόσμια Αγορά να ανέβει σε διψήφιο ποσοστό από μονοψήφιο που είναι σήμερα.

Το συνέδριο διεξάγεται 14-15 Δεκεμβρίου

Στο πλαίσιο του έργου In-MedTouR, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας- ΕΟΠΥΥ διοργανώνει διήμερο Διαδικτυακό Διεθνές Συνέδριο για τον Ιατρικό τουρισμό. Το συνέδριο διεξάγεται 14-15 Δεκεμβρίου.

Το έργο In-MedTouR – “Innovative Medical Tourism Strategy”, προϋπολογισμού 897.703, 80 ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020.

Ποιοι είναι οι συμμετέχοντες

Οι εταίροι που συμμετέχουν σε αυτό είναι:

  • Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείασ-ΕΟΠΥΥ (επικεφαλής εταίρος-Ελλάδα).
  • Το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού.
  • Ο Δήμος Santa Cesarea Terme (Ιταλία).
  • Το Πανεπιστήμιο Πάτρας – Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων και Έρευνας (Ελλάδα), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
  • Το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μπρίντιζι (Ιταλία).

Η ανάδειξη της σημασίας του Ιατρικού Τουρισμού

Ο σκοπός του Συνεδρίου είναι να δώσει έμφαση στη σημασία του Ιατρικού Τουρισμού. Ένας όρος που περιγράφει την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού με συνδυασμό ιατρικών υπηρεσιών και αναψυχή.

Επιπλέον, θα δοθούν χρήσιμες πληροφορίες όχι μόνο σε ειδικούς του Ιατρικού Τουρισμού αλλά και στο ευρύ κοινό αναφορικά με πρόσφατες εξελίξεις σε διάφορους τομείς. Όπως η κοσμητική ιατρική, η οδοντιατρική, η ευεξία, η γονιμότητα.

Καταξιωμένοι ομιλητές θα συνεισφέρουν στην ανταλλαγή πληροφοριών. Καθώς και βέλτιστων πρακτικών, ο καθένας στο πεδίο της εξειδίκευσής του.

Το πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία είναι ένα Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας που στοχεύει να βοηθήσει τους δημόσιους οργανισμούς και τους τοπικούς φορείς να αναπτύξουν διασυνοριακά έργα και πιλοτικές δράσεις και να δημιουργήσουν νέα πολιτική, προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των πολιτών.

Διαφήμιση