Αρχική COVID-19 “Κοκτέιλ” εμβολίων κορονοϊού στα πλάνα βρετανικής δοκιμής

“Κοκτέιλ” εμβολίων κορονοϊού στα πλάνα βρετανικής δοκιμής

0
Εμβόλιο κορονοϊού
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozengr

Στα πλάνα βρετανικής δομικής για τις αρχές του έτους είναι το “ανακάτεμα” εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού και αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στον κόσμο…

Συγκεκριμένα, η εν λόγω δοκιμή σχεδιάζεται να ξεκινήσει στη Βρετανία τον Ιανουάριο και θα ανακατέψει σκοπίμως τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Οξφόρδης/AstraZeneca, ενδεχομένως και της Moderna, με σκοπό να διερευνηθεί αν αυτό θα έχει καλύτερα αποτελέσματα, από ό,τι όταν γίνονται δύο δόσεις του ίδιου εμβολίου στο ίδιο άτομο.

Σύμφωνα με τη βρετανική Guardian, η συγκεκριμένη δοκιμή θα αρχίσει μόλις δοθεί επίσημη έγκριση και στο εμβόλιο Οξφόρδης/AstraZeneca, κάτι που αναμένεται να γίνει σε λίγες εβδομάδες. Όσοι πάρουν μέρος στη νέα δοκιμή, θα κάνουν μία δόση από αυτό το εμβόλιο και άλλη μία αργότερα από εκείνο των Pfizer/BioNTech ή της Moderna – εφόσον στο μεταξύ διάστημα έχει δοθεί έγκριση και γι’ αυτό – ή το αντίστροφο.

Αυτό που σκοπεύεται να διαπιστωθεί είναι το κατά πόσο ο συνδυασμός εμβολίων ενισχύει την ανοσιακή αντίδραση και τη διάρκεια της ανοσίας. Η σειρά με την οποία θα δοκιμασθούν τα διαφορετικά εμβόλια, δεν φαίνεται να παίζει ρόλο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech και 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Οξφόρδης/AstraZeneca.

Οι πρώτες 4 εκατ. δόσεις του τελευταίου εμβολίου, αν και είναι βρετανικό, έχουν παραχθεί σε Ολλανδία και Γερμανία, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό από τις υπόλοιπες και συγκεκριμένα 80 από τα 100 εκατ. δόσεις θα είναι βρετανικής παραγωγής, αν και σύμφωνα με τους Financial Times υπάρχουν καθυστερήσεις στην παραγωγή του εντός βρετανίας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟ ΕΟΦ ανακαλεί βρεφική κρέμα NESTLE
Επόμενο άρθροWATT+VOLT: Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην Ελλάδα σύμφωνα με τους Financial Times

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ