Αρχική Ειδήσεις Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο, στις μετακινήσεις Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά

Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο, στις μετακινήσεις Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά

0
μέτρα έλεγχοι κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Λύση θα δοθεί στο πρόβλημα με τις μετακινήσεις τεσσάρων μελών της ίδιας οικογένειας, αλλά μόνο για τις γιορτινές ημέρες.

Αυτό είπε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Όπως υπογράμμισε “ιδιαίτερα για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα δοθεί διευκρινιστική οδηγία στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με αυτή αν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι σε ένα αυτοκίνητο επιβαίνουν έως 4 άτομα – μέλη της ίδιας οικογένειας – αυτό δεν θα συνιστά παράβαση ούτε θα επιδίδεται πρόστιμο”.

Η ΕΛ.ΑΣ. “επί ποδός”

Οι αστυνομικοί είπε ο κ. Χρονόπουλος θα βρίσκονται στους δρόμους. Όχι μόνο για να κάνουν ελέγχους στα μπλόκα και να βεβαιώνουν παραβάσεις. Αλλά και για να διευκολύνουν την κίνηση των αυτοκινήτων.

Μετακινήσεις και αποστολή sms και για την επιστροφή στο σπίτι

Με τον κωδικό «6» θα γίνεται η μετακίνηση για τα εορταστικά τραπέζια. Υπενθυμίζεται πως θα πρέπει να σταλεί sms και για την επιστροφή στο σπίτι.

Ο κ. Χρονόπουλος επανέλαβε ότι θα επιτραπεί η μετακίνηση εντός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, καθώς και εντός κάθε περιφερειακής ενότητας ανά την επικράτεια.

Αλλά τόνισε ότι απαγορεύεται η μετακίνηση από τον έναν «νομό» στον άλλον. Και για τον λόγο αυτό θα υπάρχουν μπλόκα και αυστηροί έλεγχοι στα διόδια και σε άλλα σημεία των οδικών δικτύων.

Διαφήμιση