Αρχική Επιλεγμένα Π. Στάνο: “Όλα είναι στο τραπέζι” για την Τουρκία -Ζητά “κοινή λογική”...

Π. Στάνο: “Όλα είναι στο τραπέζι” για την Τουρκία -Ζητά “κοινή λογική” από την Ευρώπη

0
ΠΙΤΕΡ ΣΤΑΝΟ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

“Όλα είναι στο τραπέζι για την Τουρκία” δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ηγέτες της Ευρωπϊκής Ένωσης θα αποφασίσουν ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει η Ένωση απέναντι στην Τουρκία εν τέλει, περιλαμβάνοντας “ποια απόφαση θα ληφθεί, ποια μέτρα θα επιβληθούν ή θα αποφασιστούν”.

Ωστόσο, προσέθεσε ότι “Η Τουρκία συνεχίζει με τα βήματα τα οποία οδήγησαν εχθές τον ύπατο εκπρόσωπο να δηλώσει ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν θετικές εξελίξεις“.

Ενώ, για την Διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε ότι οι εργασίες “έχουν ξεκινήσει σε τεχνικό επίπεδο”, χωρίς όμως να υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες προς ανακοίνωση.

Η Τουρκία θέλει πλήρη συμμετοχή στην Ε.Ε.

Από την άλλη μεριά, τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε το πρωί της Τρίτης, ότι η Τουρκία θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη βάση μιας πλήρους συμμετοχής της σε αυτήν.

Προσέθεσε δε, ότι τα μεταξύ τους προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνον αν η Ε.Ε. ενεργήσει με κοινή λογική στη σύνοδο κορυφής αυτή την εβδομάδα και πέραν αυτής.

Η Ε.Ε. να δράσει ως έντιμος μεσολαβητής

Να σημειωθεί ότι σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ούγγρο υπουργό Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο στην Άγκυρα, ο Μ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Ελλάδα συνέχισε τα “προκλητικά” βήματα στην περιοχή παρά τις λεγόμενες προσπάθειες της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει τη διπλωματία! Τέλος, πρόσθεσε ότι η Άγκυρα αναμένει από την ΕΕ να ενεργήσει ως έντιμος και αντικειμενικός μεσολαβητής στη διένεξη.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here