Αρχική Επιχειρείν Οι πλουσιότερες αυτοδημιούργητες Αμερικανίδες για το 2020

Οι πλουσιότερες αυτοδημιούργητες Αμερικανίδες για το 2020

0
Diane Hendricks
Diane Hendricks
Διαφήμιση

Οι γυναίκες εισέρχονται όλο και πιο δυναμικά στις επιχειρήσεις αναλαμβάνοντας πολλές φορές τα ηνία και αποδεικνύοντας τις δυνατότητες τους σε διάφορους τομείς. Γυναίκες από την Αμερική, τόσο από τον χώρο των επιχειρήσεων όσο και από τον χώρο της διασκέδασης, βρίσκονται στην λίστα με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες της χώρας τους, σύμφωνα με την Forbes.

Οι πρωτοπόρες αυτές γυναίκες, με συνδυαστική περιουσία 90 δισ. δολαρίων, δημιούργησαν τις δικές τους εταιρείες ή βοήθησαν τις επιχειρήσεις που διευθύνουν να επεκταθούν, ενώ κατάφεραν να ξεχωρίσουν σε κάθε τομέα επιχειρηματικής δραστηριότητας, από την κατασκευή πυραύλων και σνόουμπορντ έως την ανάπτυξη διαγνωστικών τεστ για τον Covid-19.

Μάλιστα, η φετινή λίστα περιλαμβάνει γυναίκες κάθε ηλικίας και από κάθε γωνιά των Ηνωμένων Πολιτειών, με την πλειονότητά τους ωστόσο να διαμένει στην Καλιφόρνια.

Η νεότερη σε ηλικία που βρίσκεται στην λίστα είναι η Kylie Jenner (23 ετών) και η μεγαλυτερη είναι η γυναίκα των βιοεπιστημών Alice Schwartz (94 ετών).

Η πανδημία του κορονοϊού παρουσιάστηκε ως ιδιαίτερα επικερδής για ορισμένες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η οικονομική διευθύντρια της Zoom Video Communications, Kelly Steckelberg, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη λίστα του Forbes. Φαίνεται, ότι η στροφή της Stecklberg βοήθησε τις μετοχές της εταιρείας της να εκτοξευτούν στα ύψη, αφού τετραπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 2020.

Ωστόσο, υπήρξαν και κάποιες περιπτώσεις, όπως η βασίλισσα των καλλυντικών Anastasia Soare και οι συνιδρυτές της εταιρείας δερματολογικών προϊόντων Rodan + Fields, που η πανδημία είχε αρνητικά αποτελέσματα στις πωλήσεις τους.

Την πρώτη θέση στην λίστα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διατηρεί η Diane Hendricks, εκ των ιδρυτών της εταιρείας εμπορίας σκεπών ABC Supply, η οποία βοήθησε την εταιρεία της να αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες χονδρεμπορικές επιχειρήσεις εμπορίας σκεπών, ειδών τοιχοποιίας και κουφωμάτων στις ΗΠΑ. Η Hendricks κράτησε τον τίτλο της, καθώς είδε την περιουσία της να φτάνει τα 8 δισ. δολάρια, από 7 δισ. δολάρια που ήταν το προηγούμενο έτος.

Στη συνέχεια της λίστας ακολουθεί η Judy Faulkner, που ίδρυσε την εταιρεία λογισμικού ιατρικών αρχείων Epic, το 1979. Η Faulkner ανέβηκε δύο θέσεις σε σχέση με πέρυσι, καθώς κατάφερε να αυξήσει την περιουσία της κατά 1,9 δισ. δολάρια, στα 5,5 δισ. δολάρια.

Όσον αφορά το μοντέλο κατάρτισης της λίστας, το Forbes υπολόγισε τις περιουσίες τους με βάση τις τιμές των μετοχών των επιχειρήσεών τους της 11ης Σεπτεμβρίου 2020.

Η λίστα της Forbes με τις πλουσιότερες Αμερικανίδες γυναίκες:

πλουσιότερες Αμερικανίδες

πλουσιότερες Αμερικανίδες

πλουσιότερες Αμερικανίδες 1.

πλουσιότερες Αμερικανίδες 2

πλουσιότερες Αμερικανίδες 3

πλουσιότερες Αμερικανίδες 4

πλουσιότερες Αμερικανίδες 5

πλουσιότερες Αμερικανίδες 6

πλουσιότερες Αμερικανίδες 7

πλουσιότερες Αμερικανίδες 1

πλουσιότερες Αμερικανίδες 2

πλουσιότερες Αμερικανίδες 3

πλουσιότερες Αμερικανίδες 4

πλουσιότερες Αμερικανίδες 5

πλουσιότερες Αμερικανίδες 1

πλουσιότερες Αμερικανίδες 2

πλουσιότερες Αμερικανίδες 3

πλουσιότερες Αμερικανίδες 4

πλουσιότερες Αμερικανίδες 5

Πηγή: forbes.com

Διαφήμιση