Αρχική COVID-19 Ο ΟΠΑΠ στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19

Ο ΟΠΑΠ στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19

0
δωρεά ΟΠΑΠ
Η πλήρως εκσυγχρονισμένη Καρδιολογική Μονάδα στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία»
Διαφήμιση

Συμβάλλοντας ενεργά στην εθνική προσπάθεια ενάντια στην πανδημία COVID-19, o ΟΠΑΠ υλοποίησε το προηγούμενο διάστημα σειρά πρωτοβουλιών για τη στήριξη των αρμόδιων κοινωνικών και υγειονομικών αρχών της χώρας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε σε δωρεά απαραίτητου υγειονομικού υλικού προς δημόσιους φορείς κοινωνικής πρόνοιας για ηλικιωμένους σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, ενίσχυσε το σύστημα υγείας και τις τοπικές αρχές της Θεσσαλονίκης, με δωρεά υλικού και εξοπλισμού στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο, τον Δήμο και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης.

Στο πλευρό της τρίτης ηλικίας

Συνδράμοντας το σημαντικό έργο των δημόσιων φορέων κοινωνικής πρόνοιας, ο ΟΠΑΠ πρόσφερε εκατοντάδες χιλιάδες γάντια και προστατευτικές μάσκες σε φορείς κοινωνικής πρόνοιας για ηλικιωμένους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Το υγειονομικό υλικό κάλυψε επείγουσες ανάγκες των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Βόρειο Αιγαίο, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο, καθώς και του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας.

Η καταγραφή των αναγκών των φορέων έγινε σε άμεση συνεργασία με το γραφείο της αρμόδιας Υφυπουργού και τις διοικήσεις των φορέων, ενώ η δωρεά υλοποιήθηκε μέσω του μηχανισμού στήριξης που έχει καθιερώσει το Υπουργείο Υγείας από την αρχή της πανδημίας, με στόχο την έμπρακτη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

«Κίνηση ουσίας και υψηλού συμβολισμού»

Στο πλαίσιο αυτό, η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ για τη συνεισφορά του στις προσπάθειες περιορισμού του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού, τονίζοντας: «Η πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ να προχωρήσει στη δωρεά μεγάλων ποσοτήτων υγειονομικού υλικού σε όλα τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας είναι μια κίνηση ουσίας αλλά και ταυτόχρονα υψηλού συμβολισμού. Μέσα στη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση που γνώρισε η χώρα μας, η δωρεά αυτή έρχεται να αποδείξει τη σημασία που έχει η συστράτευση δημοσίων και ιδιωτικών πόρων για την προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων.  Μέσα από τέτοιες κινήσεις, όπως η σημερινή του ΟΠΑΠ, η έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης βρίσκει πραγματικά το νόημά της. Στο Υπουργείο Εργασίας ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον ιδιωτικό τομέα για να βγούμε ως κοινωνία δυνατοί και ασφαλείς από τη μεγάλη αυτή δοκιμασία».

 «Προτεραιότητα η κοινωνική προσφορά»

Ο Γιαν Κάρας, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, δήλωσε: «Η κοινωνική προσφορά είναι κορυφαία προτεραιότητα για τον ΟΠΑΠ. Δεν θα μπορούσαμε, λοιπόν, να μη δώσουμε το παρών στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας. Στον ΟΠΑΠ, ευελπιστούμε ότι η νέα δωρεά υγειονομικού υλικού που πραγματοποιούμε, θα συμβάλει στο σημαντικό έργο των δημόσιων φορέων κοινωνικής πρόνοιας, οι οποίοι επωμίζονται τη φροντίδα ηλικιωμένων και ταυτόχρονα καλούνται να διασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλεια τους, εν μέσω του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού».

«Έμπρακτη βοήθεια σε ηλικιωμένους συνανθρώπους μας»

Από την πλευρά του, ο Οδυσσέας Χριστοφόρου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, σχολίασε: «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, ο ΟΠΑΠ παραμένει προσηλωμένος στο κοινωνικό του έργο. Μετά τις πρόσφατες δράσεις για τη στήριξη της Θεσσαλονίκης, προχωράμε σε μια νέα δωρεά υγειονομικού υλικού, με στόχο να βοηθήσουμε έμπρακτα ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, που ανήκουν στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για τη συνεργασία σε αυτή την πρωτοβουλία και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο τους για τη διαχείριση της πανδημίας».

Στήριξη της Θεσσαλονίκης

 Ο ΟΠΑΠ ενίσχυσε και τη μάχη της Θεσσαλονίκης ενάντια στον κορωνοϊό, πραγματοποιώντας δωρεά υλικού και εξοπλισμού στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης.

Στο «Ιπποκράτειο», το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς, ο ΟΠΑΠ πρόσφερε εξοπλισμό που δίνει τη δυνατότητα θεραπευτικών και διαγνωστικών παρεμβάσεων στο θάλαμο νοσηλείας ασθενών με λοίμωξη Covid-19. Συγκεκριμένα, έδωσε οκτώ συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου, τρεις φορητούς αναπνευστήρες, φορητό ακτινολογικό μηχάνημα, δυο απινιδωτές και φορητό υπέρηχο.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου, Νικόλαος Αντωνάκης, για τη στήριξη της εταιρείας σημείωσε ότι: «Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που το πολύ επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού covid-19 δοκιμάζει τα όρια του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, η χειρονομία αυτή αποτελεί απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας του ΟΠΑΠ, ενώ μας δίνει τα απαραίτητα εφόδια και τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς που έχουν ανάγκη».

Υγειονομικό υλικό στον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Αστυνομία

Επιπλέον, o ΟΠΑΠ ανέλαβε να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης σε υγειονομικό υλικό, το οποίο είναι απαραίτητο για την διεκπεραίωση των αρμοδιοτήτων τους. Συγκεκριμένα, πρόσφερε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σημαντικό αριθμό προστατευτικών μασκών και γάντια μιας χρήσης. Επίσης, διέθεσε 5.400 φιάλες αντισηπτικού στον Δήμο Θεσσαλονίκης για την κάλυψη των αναγκών στα δημοτικά κτήρια.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες των δημοτών της Θεσσαλονίκης και του ίδιου προσωπικά για την  έμπρακτη συμπαράσταση του ΟΠΑΠ σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την πόλη, επισήμανε: «Είμαι βέβαιος ότι οι  Θεσσαλονικείς γνωρίζουν ότι ο ΟΠΑΠ είναι μαζί μας σε ό,τι σημαντικό συμβαίνει στην πόλη».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, εξέφρασε τις πλέον θερμές ευχαριστίες του για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών από τον ΟΠΑΠ και σημείωσε ότι: «στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, στην πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία που βιώνει η χώρα και η κοινωνία μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αισθάνομαι την ανάγκη να σας συγχαρώ για το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, για την αλληλεγγύη και την ενεργό συνεισφορά σας στην κοινωνία, με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ στον τομέα της υγείας, με στόχο να συμβάλλετε ενεργά στην αντιμετώπιση της διασποράς του covid-19».

Σε πλήρη εξέλιξη η ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων

4 (1)
Η υπερσύγχρονη μονάδα λοιμωδών νοσημάτων στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού»

 Την ίδια ώρα, ο ΟΠΑΠ συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς το έργο ανακαίνισης των  παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Στην παρούσα φάση βρίσκονται σε εξέλιξη δύο νέα σημαντικά έργα. Πρόκειται για τον πλήρη εκσυγχρονισμό της Ουρολογικής – Πλαστικής Νοσηλευτικής Μονάδας, στον 1ο  όροφο του «Αγία Σοφία», συνολικής έκτασης 550 τ.μ. και δυναμικότητας 18 κλινών. Παράλληλα, στο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» ανακαινίζεται πλήρως η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, η οποία βρίσκεται στον 5ο  και 6ο  όροφο, καλύπτει 640 τ.μ.  και έχει δυναμικότητα 25 κλινών.

Ο ΟΠΑΠ ξεκίνησε να ανακαινίζει τα δύο μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, που εξυπηρετούν τις ανάγκες χιλιάδων παιδιών από όλη την Ελλάδα, το 2014. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί πάνω από το 82% του έργου και ο ΟΠΑΠ έχει παραδώσει συνολικά 26 έργα ανακαίνισης, μεταξύ των οποίων 20 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 12.680 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 467 κλινών.

Ανάμεσά τους είναι η υπερσύγχρονη μονάδα αντιμετώπισης λοιμωδών νοσημάτων του παιδιατρικού νοσοκομείου «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», η οποία είναι κατάλληλη να αντιμετωπίσει ακόμη και κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά.

Σε όλες τις ανακαινισμένες μονάδες των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων, προσφέρονται πλέον υψηλού επιπέδου ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον.

Διαφήμιση