Αρχική Ειδήσεις Να μην εφαρμοστεί η διατίμηση στα τεστ για τον κορονοϊό, ζητά ο...

Να μην εφαρμοστεί η διατίμηση στα τεστ για τον κορονοϊό, ζητά ο ΣΕΙΒ

0
κορονοΪός
Φωτό: news4health.gr
Διαφήμιση

Σύνταξη:ecozen.gr

Να μην εφαρμοστεί η διατίμηση στα τεστ για τον κορονοϊό, που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη θα είναι το θέμα της συνάντησης που έχει ζητήσει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τα επίπεδα που ορίστηκαν οι ανώτατες τιμές

Η ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια μοριακού ελέγχου RT-PCR ορίστηκε στα 40 ευρώ ενώ για τη διενέργεια ταχείας δοκιμασίας (Rapid test), τα 10 ευρώ.

Αργοπορημένη η διατίμηση κατά τον ΣΕΙΒ

Όπως υποστηρίζει ο ΣΕΙΒ η παρέμβαση αυτή όχι μόνο έρχεται καθυστερημένα, αφού προηγουμένως το Δημόσιο δαπάνησε εκατομμύρια με κατ’ ουσίαν απευθείας αναθέσεις, αλλά δεν στηρίζεται και σε πραγματική έρευνα του κόστους των υλικών.

τεστ κορονοϊός σπίτι

Αυτό καταδεικνύεται από το γεγονός ότι το άλλο κράτος της ΕΕ, η Κύπρος, που λειτουργεί με κανόνες ελεύθερης αγοράς, πολύ νωρίτερα και προφανώς μετά από έρευνα αγοράς καθόρισε τιμή στα 65 ευρώ για το μοριακό τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού. Καθώς και απαγόρευση της χρήσης pool πλάσματος.

Nα εφαρμοστούν κανόνες υγιούς ανταγωνισμού

Έστω και την ύστατη στιγμή, πριν τον τελικό στραγγαλισμό της ιδιωτικής αγοράς προμήθειας και διάθεσης των τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, ο ΣΕΙΒ, αιτείται
τη διαμόρφωση και τη εφαρμογή των «πρακτικών υγιούς ανταγωνισμού».

Τουλάχιστον στις προμήθειες των προϊόντων για την ανίχνευση του κορονοϊού. Και τη διασφάλιση ανταγωνιστικών τιμών προμήθειας και διάθεσης ποιοτικών προϊόντων στη δοκιμαζόμενη Ελληνική κοινωνία.

Διαφήμιση