Αρχική Ευζωία ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Φυσικά προϊόντα προσωπικής φροντίδας και αναζωογόνησης από τον Βοτανόκηπο για...

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Φυσικά προϊόντα προσωπικής φροντίδας και αναζωογόνησης από τον Βοτανόκηπο για δύο τυχερούς

0
βοτανόκηπος
Διαφήμιση

Το Ecozen.gr και ο Βοτανόκηπος, η οικογενειακή επιχείρηση οικολογικής καλλιέργειας και μεταποίησης αρωματικών φαρμακευτικών φυτών, προσφέρουν στους αναγνώστες τους δύο πακέτα περιποίησης από τρία μοναδικά σε ποιότητα, φυσικά προϊόντα προσωπικής φροντίδας και αναζωογόνησης, που θα ανανεώσουν την εμφάνιση μας και την ψυχολογία μας… εν μέσω καραντίνας.

Αρκεί να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό εδώ.

Η προσφορά

Το δώρο του διαγωνισμού περιλαμβάνει τρία προϊόντα προσωπικής φροντίδας και αναζωογόνησης για 2 τυχερούς.
Οι δύο τυχεροί αναγνώστες που θα κληρωθούν μετά τη λήξη του διαγωνισμού, στις 22 Δεκεμβρίου 2020, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα ευεργετικά αποτελέσματα των μοναδικών αυτών προϊόντων.
Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό δείτε τους ακόλουθους όρους συμμετοχής.

Τι περιλαμβάνει το δώρο

Πακέτο προσωπικής φροντίδας
1) Λάδι Αργκάν-Καρύδας 30ml:

Περιέχει πιστοποιημένα καλλυντικά έλαια gmo-free: arganoil, λάδι καρύδας υψηλού κλάσματος, αμυγδαλέλαιο, σησαμέλαιο, λάδι καλέντουλας καθώς και αιθέρια έλαια λεβάντας, τριαντάφυλλου, πατσουλί, γεράνι, χωρίς συντηρητικά.

Χρήσεις – ιδιότητες:

Ιδανικό ενυδατικό λάδι για το πρόσωπο, αντιρυτιδικό, επανορθωτικό, αναπλαστικό, αντιγηραντικό, θρεπτικό. Με τις άκρες των δακτύλων αλείφεται 3-4 σταγόνες στο πρόσωπο (και στην περιοχή των ματιών) και κάνετε μερικές μικρές κυκλικές κινήσεις. Απορροφάται γρήγορα από το δέρμα, μόνο για εξωτερική χρήση. Διατηρείται σε δροσερό & σκοτεινό περιβάλλον, δεν επιτρέπεται η χρήση από άτομα με αλλεργία στα παραπάνω συστατικά.

2) Αιθέριο έλαιο Λεβάντας 10ml:

Παράγεται με απόσταξη της λεβάντας μας σε βιολογικό αποστακτήριο με ατμό.

Χρήσεις – ιδιότητες:

• Xαλαρώνει το σώμα και το πνεύμα, κατά της αϋπνίας, απομακρύνει την ένταση, αποβάλει το οξειδωτικό στρες, έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Ρίχνετε 2-3 σταγόνες στο μαξιλάρι για ένα χαλαρωτικό και ξεκούραστο ύπνο. Με τις άκρες των δακτύλων αλείφεται 3-4 σταγόνες στο κεφάλι και κάνετε μερικές μικρές κυκλικές κινήσεις με αποτέλεσμα να μειώνεται ή και να εξαφανίζεται ο πονοκέφαλος και οι ημικρανίες.
• Χρησιμοποιείται για το άρωμά της σε έλαια μπάνιου, σαμπουάν, σε αρώματα, σε συσκευές διάχυσης αιθέριων ελαίων.
• Αναπλαστικό, χρησιμοποιείται απευθείας (ή και διαλυμένο σε έλαιο βάσης) στην επιδερμίδα σε εγκαύματα (και ηλιακά), φαγούρες, ερεθισμούς και τσιμπήματα. Ανακουφίζει τα εκζέματα, την ψώρα και τα εξανθήματα. Διαλυμένο σε αλκοόλη είναι κατάλληλο για τα σπυράκια ακμής.
• Κατά της κυτταρίτιδας, βασικό συστατικό σε λάδι μασάζ. Διαλύεται σε κάποιο έλαιο βάσης (πχ ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο, λάδι καρύδας, ηλιέλαιο, σησαμέλαιο κλπ) με αναλογία 30-40 σταγόνες στα 100ml ελαίου.
• Σε εξωτερική χρήση, ήπιο αντιφλεγμονώδες, ανακουφίζει από μυϊκούς, νευραλγικούς και ρευματικούς πόνους. Βοηθάει στους μώλωπες, στα πρηξίματα και στις κράμπες.
• Έχει σπασμολυτική, αναλγητική καιαποχρεμπτική δράση. Ρίξτε 3-4 σταγόνες σε λίγο νερό και κάνετε εισπνοές σε βήχα, άσθμα, κοκίτη, λαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα. Έχει ήπια αντιμικροβιακή δράση.
• Αντικαταστήστε το μαλακτικό για τα ρούχα με μηλόξυδο και 20 σταγόνες αιθ ελαίου λεβάντας στην θήκη του πλυντηρίου.
• Αποτελεσματικό ως εντομοαπωθητικό και παρασιτοκτόνο, καθώς και στα τσιμπήματα από κουνούπια, σκνίπες και μέλισσες.
• Ακίνδυνο αιθέριο έλαιο σε μικρές δόσεις, χρησιμοποιείται αδιάλυτο ή και διαλυμένο σε κάποιο έλαιο βάσης. Η συμβουλή ενός γιατρού είναι απαραίτητη για οποιαδήποτε λήψη του, να αποφεύγεται από άτομα με αλλεργία στην λεβάντα.

3) Παραδοσιακή Κηραλοιφή

Περιέχει βοτανόλαδα παραγωγής του Βοτανόκηπου: Σπαθόλαδο, Λάδι Καλέντουλας, Χαμομηλόλαδο καθώς και αιθέριο έλαιο λεβάντας, κερίαπολεπίσματος, φυτική στεαρίνη & βάμμα πρόπολης. Το ελαιόλαδο που χρησιμοποιείται για την παρασκευή των βοτανόλαδων είναι έξτρα παρθένο ψυχρής σύνθλιψης και φυσικής καλλιέργειας.

Χρήσεις – ιδιότητες:

Αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριδιακή, καψίματα, κοψίματα, μολύνσεις, πληγές, δερματικούς ερεθισμούς, φαγούρες, τσιμπήματα εντόμων, ηλιακά εγκαύματα, μυκητιάσεις, συγκάματα (ιδανική για μωρά), ξηροδερμία, σκασμένες φτέρνες- χέρια, σκασμένα χείλη, κράμπες, μυϊκοί πόνοι. Χωρίς συντηρητικά, διατηρείται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Απαραίτητη σε κάθε σπίτι!
Δεν επιτρέπεται η χρήση σε άτομα με φωτοαλλεργία στο σπαθόλαδο και με αλλεργία στα υπόλοιπα συστατικά.

Τρία βήματα συμμετοχής στον διαγωνισμό

Για να πάρετε μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό του Ecozen.gr θα πρέπει να έχετε διαβάσει και να συμφωνήσετε με τους όρους του διαγωνισμού ακολουθώντας τα βήματα:

    1. Κάντε like στις σελίδες Ecozen.gr & Βοτανοκηπος στο Facebook για να μένετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα.
      2. Πατήστε εδώ και κάνετε share/κοινοποίηση τον διαγωνισμό μας.
      3. Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής γράφοντας το όνομά σας για να λάβετε μέρος στη κλήρωση, καθώς και ένα email επικοινωνίας για να έρθουμε σε επαφή με τον νικητή.

[wpforms id=”124378″ title=”false” description=”false”]

Οι τυχεροί που θα κερδίσουν, θα πρέπει να ολοκληρώσουν τα τρία βήματα ώστε να συμμετάσχουν στην κλήρωση.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται στις 22 Δεκεμβρίου 2020 και οι νικητές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Βοτανόκηπος

Ο Βοτανόκηπος είναι μια οικογενειακή επιχείρηση καλλιέργειας και μεταποίησης αρωματικών φαρμακευτικών φυτών.

Βρίσκεται στο χωριό Μεσιά του Ν. Κιλκίς, ανάμεσα στους πρόποδες του όρους Πάϊκου και της κοιλάδας του ποταμού Αξιού.
Βασισμένοι στην καλλιεργητική τους παράδοση 2 γενεών, καλλιεργούν με φυσικό τρόπο, χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα, 30 βότανα από το 2009.
Όπως ρίγανη, λεβάντα, φασκόμηλο, θυμάρι, τσάι βουνού, αρτεμισία, ελίχρυσο, δεντρολίβανο, λουϊζα, κυνόροδο, σπαθόχορτο, αλθαία και άλλα λιγότερο γνωστά.

Συλλέγουν περίπου 50 άλλα που βρίσκονται ως αυτοφυή αγριόχορτα στα χωράφια τους και σε ακαλλιέργητες εκτάσεις του χωριού όπως αγριάδα, γαϊδουράγκαθο, πεντάνευρο, φλόμο, ταραξάκο, τριβόλι, χαμομήλι, αχιλλέα, λάπατο, μολόχα, λουβουδιά κλπ.

Βοτανόκηπος
botanokipos.gr

Από το βουνό Πάϊκο και άλλες επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης συλλέγουν αειφορικά άλλα περίπου 20 φαρμακευτικά φυτά όπως εκουϊζέτο, λαδανιά, κράταιγο, αγριμόνιο, σκορπίδι, παλιούρι, σαμπούκο, κέδρο κλπ.

Στον Βοτανόκηπο δίνουν μεγάλη σημασία στον τρόπο που ξηραίνουν τα βότανα. Για την ξήρανσή τους δεν χρησιμοποιούν ξηραντήρια και δεν τα εκθέτουν στον ήλιο, μέθοδοι που υποβαθμίζουν την ποιότητα των βοτάνων.

Τα ξηραίνουν με φυσικό τρόπο σε σκοτεινή – αεριζόμενη αποθήκη και έτσι «κρατάνε» το χρώμα τους, το άρωμά τους και τις δραστικές τους ουσίες αναλλοίωτες.

Βοτανόκηπος Αποξήρανση Λουϊζας
botanokipos.gr

Ένα μέρος της σοδειάς αποστάζεται σε αποστακτήριο βοτάνων και παράγουν 6 αιθέρια έλαια και 10 ανθόνερα.

Οι υπεύθυνοι στον Βοτανόκηπο είναι περήφανοι για την ποιότητά τους όπως δείχνουν και οι εργαστηριακές αναλύσεις που κάνουν κατά διαστήματα στο ΑΠΘ.

Η τελευταία ανάλυση στο αιθέριο έλαιο ρίγανης (ριγανέλαιο) έδειξε τιμή ρεκόρ στην δραστική ουσία (καρβακρόλη) με ποσοστό 90,8%.

Σε συνεργασία με 2 πιστοποιημένα εργαστήρια τροφίμων και καλλυντικών μεταποιούν τα βότανα και μαζί με άλλες πιστοποιημένες πρώτες ύλες παράγουν βοτανόλαδα, θεραπευτικά έλαια, προϊόντα περιποίησης και φυσικά καλλυντικά.

Στα προϊόντα αυτής της κατηγορίας είναι Δαφνέλαιο, Χαμομηλόλαδο, Ενυδατικό λάδι προσώπου, Λάδι καλέντουλας,το γνωστό σε όλους/ες Σπαθόλαδο κλπ.

Στον Βοτανόκηπο ερευνούν και μελετούν συνεχώς, συλλέγουν πληροφορίες από έγκυρες πηγές του διαδικτύου, από τις επαφές με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές.

Στα άμεσα σχέδια είναι η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop. Επίσης από την Άνοιξη θα μεγαλώσουν τις καλλιέργειες τους με νέες φυτεύσεις βοτάνων.

Στο ερευνητικό αναπτυξιακό κομμάτι ήδη μελετούν την παραγωγή νέων προϊόντων τόσο στον τομέα των φυσικών καλλυντικών, όσο και σε καινοτόμα προϊόντα με βότανα και τρόφιμα.

Τα προϊόντα διατίθενται σε 5 επιλεγμένα καταστήματα στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Καβάλα, Χαλκιδική, Άνδρο και σε ένα στο Βερολίνο.

Επίσης προϊόντα του Βοτανόκηπου βρίσκονται και σε γνωστές ιστοσελίδες όπως skroutz.gr και Wikifarmer.gr.
Η εταιρεία πραγματοποιεί αποστολές προϊόντων με κουριερ σε όλη την Ελλάδα.

Ο Βοτανόκηπος συμμετέχει στο δίκτυο των Γιορτών Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας (Οικογιορτών) από το 2011, της Κοινωνικά υποστηριζόμενης γεωργίας, των Περιαστικών Καλλιεργειών καθώς και στο αγροδιατροφικό κίνημα της καθαρής τροφής, της συμμετοχικής πιστοποίησης και της Οικολογικής καλλιέργειας.

Μοιράζονται τις εμπειρίες και τις γνώσεις με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων και των προϊόντων τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Βοτανόκηπο και τα προϊόντα του, για τις χρήσεις και τις ιδιότητες των βοτάνων, για καλλιεργητικές-οικολογικές πρακτικές κλπ. μπορείτε να επισκεφτείτε www.botanokipos.gr

 

 

 

 

 

Διαφήμιση