Αρχική Ζώα Γιούτα: Ξεσπάει μία εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια κουνελιών

Γιούτα: Ξεσπάει μία εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια κουνελιών

0
κουνέλια
Εικόνα: pixabay/SimonaR
Διαφήμιση

Τα κουνέλια στη Γιούτα πλήττονται από μια εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια, την αιμορραγική νόσο. Τα ζωάκια αυτά παλεύουν με την δικιά τους νόσο, η οποία απειλεί την ζωή τους.

Η αιμορραγική νόσος των κουνελιών προκαλείται από
ιό του γένους Lagovirus που ανήκει στην οικογένεια
των Caliciviridae. Η ασθένεια επηρεάζει τόσο τα άγρια ​​όσο και τα εξημερωμένα κουνέλια, σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική ομάδα διάσωσης House Rabbit Society, όπως αναφέρει η ABC News.

Κουνέλια που νοσούν έχουν επιβεβαιωθεί τόσο στη νότια όσο και στη βορειοανατολική Γιούτα, σύμφωνα με το κρατικό τμήμα άγριας ζωής.

Για πρώτη φορά εντοπίστηκε στην Κίνα το 1984. Ωστόσο, πιστεύεται ότι προήλθε από την Ευρώπη.

Από τότε έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα σε Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Στις ΗΠΑ, έχουν επίσης αναφερθεί εστίες στη Νέα Υόρκη και Νοτιοδυτικά και Βορειοδυτικά του Ειρηνικού.

Νωρίτερα φέτος, η Αριζόνα, το Κολοράντο, η Νεβάδα, το Νέο Μεξικό, το Τέξας και πολλές περιοχές στο Μεξικό παρουσίασαν επίσης κρούσματα.

Η ασθένεια, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, δεν επηρεάζει τον άνθρωπο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κανονισμό Ε.E. 853/2004, στις εκτροφές που παρατηρούνται κρούσματα της ασθένειας, τα κουνέλια να μην διατίθενται προς κατανάλωση.

Επιπλέον, συνίσταται στους ανθρώπους να προσέχουν κουνέλια που φαίνεται να αιμορραγούν από το στόμα τους και να απολυμάνουν τα χέρια ή οποιοδήποτε εξοπλισμό εάν υπάρχει υποψία ότι ήρθαν σε επαφή με μολυσμένο ζώο.

 

Διαφήμιση