Αρχική Special Topics Επέκταση δικτύου φυσικού αερίου από την ΕΔΑ Αττικής

Επέκταση δικτύου φυσικού αερίου από την ΕΔΑ Αττικής

0
Φυσικό αέριο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Χωρίς παρατηρήσεις εγκρίθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας το πενταετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της ΕΔΑ Αττικής. Το νέο πλάνο προβλέπει:

  • Την εντυπωσιακή επέκταση του δικτύου χαμηλής και μέσης πίεσης κατά 563 χιλιόμετρα την επόμενη πενταετία.
  • Τον διπλασιασμό σχεδόν των συνδέσεων. Με πρόβλεψη 255 χιλιάδων ενεργοποιημένων μετρητών το 2025, σε σχέση με τους περίπου 140 χιλιάδες μετρητές καθώς πλησιάζουμε στο τέλους του 2020.

Οι νέες συμβάσεις αναμένεται να φτάσουν τις 97 χιλιάδες. Με παράλληλη κατασκευή 40 χιλιάδων νέων παροχετευτικών αγωγών. Οδηγώντας τις προβλέψεις για τη διανεμόμενη ποσότητα φυσικού αερίου να ξεπερνάει τις 5,37 TWh το έτος 2025.

Η ανάπτυξη αυτή θα αυξήσει στο 68% (από 58% που είναι σήμερα) το ποσοστό κάλυψης του οδικού δικτύου με κτίρια στις περιοχές ευθύνης της ΕΔΑ Αττικής.

Και θα επεκτείνει τη γεωγραφική κάλυψη δεκάδων δήμων. Συμβάλλοντας έτσι, στην πύκνωση των συνδέσεων. Και προσφέροντας άμεση πρόσβαση στο φυσικό αέριο σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

ΕΔΑ Αττικής

Η υλοποίηση του προγράμματος κρίνεται απολύτως εφικτή. Παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία, η ΕΔΑ Αττικής συνεχίζει να καταγράφει εντυπωσιακή ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς της.
Έτσι, μόνο το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου η Εταιρεία:

  • Εγκατέστησε 4.604 νέους μετρητές φτάνοντας συνολικά για το 2020 στους 19.700.
  • Κατασκεύασε 43,5 χλμ. (20,5 χλμ. & 23 χλμ. αντίστοιχα) δικτύου που αποτελεί νέο συνεχόμενο ρεκόρ φτάνοντας τα 144 χλμ. Πολύ κοντά στον στόχο των 150 χλμ. για το 2020 και παρουσίασε ακόμα μία εξαιρετική επίδοση πραγματοποιώντας μόνο το Νοέμβριο 3.100 ενεργοποιήσεις εσωτερικών εγκαταστάσεων.

Προσηλωμένη στην κοινωνική αποστολή της η ΕΔΑ

«Σταθερά προσηλωμένη στην κοινωνική της αποστολή, η ΕΔΑ Αττικής επενδύει συστηματικά στον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του δικτύου της, αλλά και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της και την αναβάθμιση των λειτουργιών της.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πιέρρος Χατζηγιάννης, εκτελεστικός Πρόεδρος ΕΔΑ Αττικής.

Στόχος μας δεν είναι άλλος από το να φτάσει το φυσικό αέριο σε κάθε γωνιά της Αττικής. Ώστε όλα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε μια οικονομική, αποδοτική και περιβαλλοντικά φιλική πηγή ενέργειας».

Η έγκριση του Προγράμματος από τη ΡΑΕ χωρίς παρατηρήσεις αποτελεί μια μεγάλη ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Εταιρείας μας.

Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι το πλάνο θα υλοποιηθεί έγκαιρα και στο ακέραιο. Αφού η ΕΔΑ Αττικής στελεχώνεται από έμπειρους και αφοσιωμένους ανθρώπους οι οποίοι αποδεικνύουν καθημερινά την αξία τους. Υπερκαλύπτοντας διαρκώς τους στόχους που θέτουμε».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Συμβούλος ΔΕΠΑ Υποδομών Μιχάλης Χατζή, τονίζει ότι «το νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ Αττικής βάζει ψηλά τον πήχη.

Και μαρτυρά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται το τελευταίο διάστημα από τη διοίκηση και το προσωπικό της Εταιρείας.

Ακολουθώντας τις δεσμεύσεις που τίθενται από τη ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ οι εταιρείες διανομής, εξασφαλίζουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, όσον αφορά στην επέκταση του δικτύου και την αύξηση των συνδέσεων. Και δημιουργούν περαιτέρω υπεραξία για το διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η ΔΕΠΑ Υποδομών σε στενή συνεργασία με τις θυγατρικές της, την ΕΔΑ Αττικής, την ΔΕΔΑ και την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, παραμένουν σταθερά προσηλωμένες στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, γεγονός που αυξάνει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των επενδυτών».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔυνατός σεισμός στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθροΔιατηρώντας την ψυχική ευεξία την εποχή του Covid -19

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ