Αρχική COVID-19 Επανεξέταση στα μέτρα μετά τις 7 Ιανουαρίου-Άδεια ειδικού σκοπού και τι ισχύει...

Επανεξέταση στα μέτρα μετά τις 7 Ιανουαρίου-Άδεια ειδικού σκοπού και τι ισχύει στις γιορτές

0
lockdown
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

«Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν άλλα από αυτά της γενικής χώρας, τότε μπορεί να πάμε σε μέτρα τύπου τοπικό lockdown».
Αυτό τόνισε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με την χαλάρωση των μέτρων σε «πράσινες» περιοχές, ξεκαθάρισε πως «μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ακολουθούμε τα μέτρα.

Και μετά ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε φάση να απελευθερώσουμε οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Ακούμε τους ειδικούς. Όλοι αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή».

Ο κωδικός μετακινήσεις για τα γιορτινά τραπέζια- «Περισσότεροι έλεγχοι στις γιορτές»

Τον κωδικό μετακίνησης «6» θα στείλουμε παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, για να πάμε στα τραπέζια, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και απηύθυνε εκ νέου έκκληση «να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο. Και να δούμε αυτούς που λίγο πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως».

Ο Στέλιος Πέτσας κατέστησε σαφές πως «όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία». Με εξαίρεση βέβαια τους εργαζόμενους.

Άδεια ειδικού σκοπού: Πότε την δικαιούνται οι γονείς – Τι ισχύει για  Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Υπό προϋποθέσεις θα μπορεί να χορηγείται άδεια ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους γονείς κατά την εορταστική περίοδο.

Αυτό αναφέρει νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας. Και διευκρινίζεται ότι η χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού κατά την επερχόμενη περίοδο των Χριστουγέννων – οπότε και οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργούν λόγω διακοπών – θα ήταν δυνατόν να εγκριθεί εφόσον:

  • Ο εργαζόμενος αποδείξει ότι κατά το ίδιο διάστημα δεν είναι δυνατή η φροντίδα των τέκνων από τον άλλο γονέα ή άλλο πρόσωπο.
  • Δεν διαθέτει επαρκές υπόλοιπο κανονικής άδειας, η οποία θα πρέπει να χορηγηθεί μέχρι τέλος του έτους.

Οι δικαιούχοι άδειας ειδικού σκοπού τις γιορτές

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της σχετικής Γενικής Γραμματείας του υπουργείου Εργασίας, η κατ’ εξαίρεση χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού αφορά αποκλειστικά στο χρονικό διάστημα από 24/12/2020 έως και τις 31/12/2020, καθώς από 1/1/2021 στοιχειοθετείται το δικαίωμα κανονικής άδειας του έτους 2021.

Σημειώνεται τέλος, προκειμένου για τους βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ότι η κανονική λειτουργία τους είχε προγραμματισθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες ανά περίπτωση.

Ως εκ τούτου η αναστολή λειτουργίας των ανωτέρω μονάδων αφορά σε διαφορετικές ημερομηνίες. Και συνεπακόλουθα οι γονείς είναι δικαιούχοι της άδειας ειδικού σκοπού κατά τις ημερομηνίες που προβλεπόταν η λειτουργία των μονάδων στις οποίες είναι εγγεγραμμένα τα τέκνα τους.

 

 

 

Διαφήμιση