Αρχική Πολιτισμός Ένας «Πύργος ανθρώπινων κρανίων» που χτίστηκε από τους Αζτέκους

Ένας «Πύργος ανθρώπινων κρανίων» που χτίστηκε από τους Αζτέκους

0
ανθρώπινα κρανία
Εικόνα: INAH/Reuters
Διαφήμιση

Νέα τμήματα ενός πύργου ανθρώπινων κρανίων των Αζτέκων που χρονολογείται από το 1400 ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι κάτω από το κέντρο της πόλης του Μεξικού.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν την πρόσοψη και την ανατολική πλευρά του πύργου καθώς και 119 ανθρώπινα κρανία ανδρών, γυναικών και παιδιών, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας (Inah).

Για πρώτη φορά ο πύργος διαμέτρου περίπου 5 μέτρων ανακαλύφθηκε το 2017 με τις τελευταίες ανακαλύψεις να έχουν πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο.

Ο πύργος πιστεύεται ότι είναι μέρος του Huey Tzompantli, μιας τεράστιας σειράς κρανίων που γέμιζαν με φόβο στην κατεκτημένη Ισπανία όταν κατέλαβαν την πόλη υπό τον Hernán Cortés το 1521.

Ο πύργος κρανίων βρίσκεται κοντά στο τεράστιο Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό που χτίστηκε πάνω από το Templo Mayor, έναν από τους κύριους ναούς της πρωτεύουσας Tenochtitlan, των Αζτέκων , που είναι τώρα σύγχρονη Πόλη του Μεξικού.

Οι αρχαιολόγοι έχουν εντοπίσει τρεις φάσεις κατασκευής του πύργου, που χρονολογούνται μεταξύ του 1486 και του 1502.

Η αρχική ανακάλυψη του πύργου ήταν μία έκπληξη για τους ανθρωπολόγους καθώς πέρα από τα κρανία ανδρών ανακάλυψαν και κρανία γυναικών και παιδιών. Αυτή η ανακάλυψη εγείρει πολλά ερωτηματικά σχετικά με την ανθρώπινη θυσία στην αυτοκρατορία των Αζτέκων.

«Αν και δεν μπορούμε να πούμε πόσα από αυτά τα άτομα ήταν πολεμιστές, ίσως μερικοί να ήταν αιχμάλωτοι που προορίζονταν για τελετές θυσίας, γνωρίζουμε ότι όλα έγιναν ιερά. Μετατράπηκαν σε δώρα για τους θεούς ή ακόμη και προσωποποίηση των ίδιων των θεών», δήλωσε ο αρχαιολόγος Raúl Barrera.

Πηγή: theguardian.com

Διαφήμιση