Αρχική COVID-19 Εμβόλιο Sputnik-V: Στο 96,2% η αποτελεσματικότητα της 2ης δόσης

Εμβόλιο Sputnik-V: Στο 96,2% η αποτελεσματικότητα της 2ης δόσης

0
εμβόλιο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τα προκαταρκτικά στοιχεία σχετικά με την έρευνα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του COVID-19 επιβεβαιώνουν ότι η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος κατά την περίοδο χορήγησης:

  • Της πρώτης δόσης του εμβολίου φθάνει το 69,3%.
  • Της δεύτερης δόσης του εμβολίου φθάνει στο 96,2%.

Αυτό δήλωσε ο Ραμίλ Χαμπρίεφ, συνεργάτης του Εθνικού επιστημονικού και ερευνητικού ινστιτούτου δημόσιας υγείας Σεμάσκο και μέλος της ανεξάρτητης επιτροπής παρακολούθησης των κλινικών δοκιμών.
Ο Ραμίλ Χαμπρίεφ, μίλησε για το εμβόλιο σε φόρουμ στο οποίο συμμετείχαν και ξένοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας.

Το RDIF χρηματοδοτεί την ανάπτυξη

Πρόσφατα το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) που χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, είχε ανακοινώσει ότι η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου φθάνει το 95%.

Ο Ραμίλ Χαμπρίεφ είπε ότι οι σχετικές μελέτες που έγιναν στη βάση των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης έδειξαν την αποτελεσματικότητά και ασφάλεια του εμβολίου.

Οι επιθέσεις από χάκερς

Ο πρόεδρος του RDIF Κιρίλ Ντμίτριεφ αναφέρθηκε στις επιθέσεις από χάκερς, κατά του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V.  Επισημαίνοντας πως συνιστούν απόπειρες των άλλων χωρών. Για να αποκρύψουν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την ανάπτυξη των δικών τους εμβολίων.

Τρέχουν οι παραγγελίες

Πάνω από 50 χώρες έχουν υποβάλλει αιτήματα για περισσότερες από 1.2 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V. Οι προμήθειες εμβολίων για την παγκόσμια αγορά θα παράγονται από διεθνείς εταίρους. Στην Ινδία, στη Βραζιλία, στην Κίνα, στη Νότια Κορέα και σε άλλες χώρες.

Το ρωσικό εμβόλιο COVID-19 Sputnik V έχει υποβληθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για καταχώρηση έκτακτης ανάγκης.

Διαφήμιση