Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Δ. Οικονόμου: Με γρήγορα βήματα λύνουμε το ζήτημα των ετοιμόρροπων -Αυτοψία στη...

Δ. Οικονόμου: Με γρήγορα βήματα λύνουμε το ζήτημα των ετοιμόρροπων -Αυτοψία στη Μάνδρα

0
18.12.2020 Δ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΥΤΟΨΙΑ ΜΑΝΔΡΑ (1)
Διαφήμιση

Συνεχίζονται αδιάκοπα οι αυτοψίες ετοιμόρροπων κτηρίων σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία του ΥΠΕΝ με το ΤΕΕ, και σε αυτό το πλαίσιο, την Πέμπτη, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, πραγματοποίησε αυτοψία σε δύο ετοιμόρροπα κτίρια στην περιοχή της Μάνδρας. Ενώ, νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να επιταχύνει τις διαδικασίες κατεδάφισης.

Η αντιμετώπιση του ζητήματος των ετοιμόρροπων κτιρίων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τη θωράκιση πόλεων και οικισμών απέναντι σε φυσικές καταστροφές και την προστασία της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στην αυτοψία στα δύο ετοιμόρροπα κτίρια που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Μάνδρας, τον υφυπουργό κ. Οικονόμου συνόδευσε αντιπροσωπεία του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας- Ερυθρών- Οινόης, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Στάθη.

Νομοθετική ρύθμιση θα επιταχύνει τις διαδικασίες

Ο κ. Οικονόμου, δήλωσε σχετικά: «Προχωράμε με γρήγορα βήματα ώστε να δώσουμε αποτελεσματική λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών στις πόλεις μας. Σε αυτή την κατεύθυνση, προετοιμάζεται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Πολιτισμού και Αθλητισμού, νομοθετική ρύθμιση που θα καθιερώνει εξαιρετικά γρήγορες διαδικασίες για την κατεδάφιση επικίνδυνων ετοιμόρροπων κτιρίων.

Παράλληλα, με νομοθετικές και οργανωτικές πρωτοβουλίες, δημιουργείται ένα μόνιμο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των εγκαταλελειμμένων κτιρίων προκειμένου να αποτρέψει την εξέλιξη αυτών σε επικινδύνως ετοιμόρροπα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δίνει στην έγκαιρη αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν ακόμη το ευρύ πρόγραμμα εκπόνησης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ) του ΥΠΕΝ που θα ολοκληρώσει σταδιακά τον χωρικό σχεδιασμό όλων των δημοτικών ενοτήτων της χώρας, καθώς και ζητήματα που αφορούν στην πολεοδόμηση περιοχών του Δήμου.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here